Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Összeszámolták, mennyit ülünk a budapesti dugóban egy év alatt

2024. július 04. 09:32

Az is kiderült, mennyi filmet lehetne megnézni ennyi idő alatt.

2024. július 04. 09:32

Nyitókép illusztráció. Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

A vezess.hu ismertette egy forgalmi adatelemző cég éves jelentését, amelyben részletesen bemutattták a világ legzsúfoltabb városait és azt, hogy az ingázóknak mekkora nehézséget jelent a torlódás.

A 2023-as Global Traffic Scorecard összeállításából kiderült, hogy a világ legzsúfolt városa autózás tekintetében New York, ahol az emberek évente átlagosan 101 órát töltenek dugókban. A második helyen London áll 99 órával, majd Párizs következik 97 órával.

A magyar főváros a 72. helyen áll: az összesítés szerint 

nálunk 47 órát, azaz szűk két napot vesztegeltek 2023-ban a dugókban a járművezetők.

2021-ben ez a statisztika még rosszabb volt, akkor egy fővárosi autós 121 órát, azaz 5 napot és 1 órát töltött dugóban az év során.

Az összes Halálos iramban-filmet kivégezhetnénk ez idő alatt

A vezess.hu kicsit továbbgondolta ezt a mintegy két napos adatot, és egy listát közölt arról, hogy mennyi filmet lehetne végigpörgetni ez idő alatt.

Az ajánlásukban szerepel többek között 

  • A teljes A Gyűrűk Ura trilógia (9,3 óra)
  • Az eredeti Star Wars-trilógia: (6,2 óra)
  • a tíz darab Halálos iramban film (22,4 óra)
  • és az összes Mad Max  (8,5 óra) egy kis Verdákkal (1,9 óra)

A lap ugyanakkor hozzátette, hogy nem követendő javaslat, hogy a dugóban filmeket nézzünk a volán mögött. Akkor is mindig a vezetésre és a forgalomra koncentráljunk, ha araszol a kocsisor!

Ezt is ajánljuk a témában

 

A főváros átgondolatlan intézkedései káoszhoz vezetnek

Korábban megírtuk, hogy a szeptemberi iskolakezdés után több fideszes politikus is felhívta arra a figyelmet, hogy 

egy átlagos szeptemberi hétfői napon 18, míg kedden 16 százalékkal volt lassabb a forgalom Budapest belvárosában, mint a megszokott.

Wintermantel Zsolt, egykori újpesti polgármester azt is hozzátette, 10 kilométert két és fél perccel több időbe került megtenni a gépjárműveknek, ennyivel többet araszoltak a vezetők – ez pedig meglátszott a légszennyezettségi adatokon is.

A taxisok is felemelték a szavukat a fővárosi közlekedési anomáliák kapcsán. Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke még 2023-ban beszélt arról, hogy minél több forgalmi sávot alakítanak át, annál több lesz a dugó.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­k­e­l­­d­­ ­a­­­ ­s­z­e­­­x­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
kokrowatz-0
2024. július 04. 13:25
a fizikai realítàs az, hogy egyre több az autó.
nempolitizalok-0
2024. július 04. 13:03 Szerkesztve
Ez a majom úgy tette tönkre bp közlekedését, hogy nem újítja fel a főv. kezelésű utakat, hagyta lekopni a felfestést, Bp szerte megszüntette a második sávot, így egy tanulóvezető, vagy egy félősebb nő, tévelygő vidéki, telefonáló gyökér, komplett kocsisort szivathat és elállítatta a főútvonalak zöldhullámát, hogy még a környezetszennyezés is nagyobb legyen, ott se lehessen haladni, ahol véletlenül lehetne. Nem akartam elhinni, hogy ha kevéssel is, de ez a szerencsétlen képes volt győzni.
Obsitos Technikus
2024. július 04. 11:52
Én például semennyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!