Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Őrsi Gergely, a II. kerület újrázó polgármestere kilép az MSZP-ből

2024. július 01. 11:44

Saját bevallása szerint az ő pártja: Buda.

2024. július 01. 11:44

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Őrsi Gergely a 24.hu-nak adott egy hosszú interjút, melyből kiderült, hogy hamarosan kilép az MSZP-ből, ugyanakkor nem tervezi, hogy más pártba folytatná politikai pályafutását. 

Mint ismert: Őrsi Gergely a szavazatok 69,72 százalékát begyűjtve hatalmas fölénnyel nyerte meg a II. kerületi polgármester-választást. A városvezetővel a 24.hu készített interjút, melyben a baloldali politikus kijelentette:

nem hiszi, hogy önkormányzati szinten pártpolitikának van helye és van értelme.

A kérdés, miszerint minek köszönhető ez a nagyarányú győzelmét, a következőt válaszolta: „Őszintén hiszem, hogy egy nagyarányú győzelem soha nem az ellenfélen múlik. Sokkal inkább azon, hogy odafigyelünk a helyiekre, meghallgatjuk őket, gondoskodunk róluk. Öt év alatt egy elérhető önkormányzatot sikerült létrehozni, mely ténylegesen az itt élők problémáival, gondjaival, fejlesztési igényeivel foglalkozik, és nem pártpolitikai csatározásokra vesztegeti az idejét.

Mint kiderült: ellenfele, a fideszes Dombi Rudolf ez idáig nem gratulált neki.

Őrsi az interjúban elmondta, hogy a visszajelzések alapján sok fideszes szavazót tudott maga mellé állítani, ami „egyszerűen azért van, mert a kerület működtetésénél nem azt nézzük, hogy ki jobboldali, ki baloldali, ki ellenzéki, ki kormánypárti, hanem hogyha valakinek van egy problémája, javaslata, akkor meghallgatjuk és megoldjuk.” Azaz – Őrsi szerint ennek egyetlen titka van:

Nem visszük be a pártpolitikát az önkormányzatba. Úgy látszik, ezt érzékelik és értékelik az itt élők.

A polgármester mindehhez hozzátette, hogy ezt tettek szintén is bizonyítani kell, azaz ő maga tudatosan tartotta magát távol az országos, vagy a „budapesti politikai csatározásoktól.” 

Az interjúban szó esett még az eddigi eredményekről, az utak felújításáról és a jövőbeni tervekről, végül pedig arról is, hogy Őrsi  szerint egy polgármester nem mehet egy bizonyos szint alá, azaz ne próbáljon ételek vagy sporttal kapcsolatos sporteredményekkel csupán „lájkvadászként” jelen lenni a közösségi platformokon. 

Mindezek után bejelentette, miszerint régen megérett már benne az a gondolat, hogy elhagyja a pártpolitikát, így

hamarosan kilép az MSZP-ből.


 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­­k­­e­l­­d­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­x­i­­ ­­p­u­n­­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
zrx8
2024. július 02. 08:36
"más pártba folytatná" már megint ez a tahó mandis gyakornok..
Kotucso
2024. július 01. 16:30
Csak azt nem értem milyen útfelújításról beszél. Egy két kátyút betömtek, de lassan jobb a szekérút minősége,mint néhány főútvonalé.
cutcopy
2024. július 01. 16:24
Köszöni a szocik győzelmhez segítő szavazatait, de most már lelép..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!