Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Orbán Viktor két embernek is sok diplomáciai találkozón vett részt a héten

2024. július 05. 20:24

Ezt a tempót nem egy német kancellár, nem egy francia elnök diktálta napokig, megállás nélkül, hanem egy bő 9 milliós ország kormányfője.

2024. július 05. 20:24
Hungarian Prime Minister Viktor Orban in Ukraine

Nyitókép: Andrew Kravchenko/Bloomberg/Getty Images

 

Sűrű hete volt Orbán Viktornak. Vasárnap még Bécsben volt az új uniós pártcsalád kapcsán. A magyar miniszterelnök Herbert Kickl-lel és Andrej Babissal tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: egy olyan politikai formációt hoznak létre, amely az európai jobboldal legnagyobb frakciójává válik.

Ezt is ajánljuk a témában

A közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor kijelentette, hogy

ez az a nap, amikor megváltozik az európai politika.

A mozgalmas vasárnap után sem volt pihenő, mert hétfőn már indult Magyarország uniós elnöksége. 

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben vette át az elnökséget Alexander De Croo belga kormányfőtől.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar miniszterelnök alig vette át a soros elnökséget Brüsszelben, első útja az ukrán fővárosba vezetett. 

A keddi látogatáson Orbán Viktor találkozott az ukrán elnökkel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a magyar miniszterelnök azt javasolta Zelenszkijnek, hogy Ukrajna fontolja meg a tűzszünetet a béketárgyalások felpörgetése érdekében. Azonban, mint ismert, az ukrán politikus visszautasította ezt.

Ám mégsem volt hiába az út, az ukrán államfő és Orbán Viktor ugyanis abban egyeztek meg, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor szerdán megkereste az orosz elnököt, pénteken pedig már el is utazott Oroszországba. 

A magyar miniszterelnök az ukrajnai rendezésről és a kétoldalú kapcsolatokról kezdett eszmecserét Vlagyimir Putyinnal a Kremlben

Ezt is ajánljuk a témában

Moszkvai útja után pedig Orbán Viktor még pénteken továbbállt Azerbajdzsánba, hogy részt vegyen a Türk Államok Szervezete államfőinek Sushában tartandó informális csúcstalálkozóján. Az Azertac hírügynökség szerint a magyar kormányfő már meg is érkezett, a repülőtéren díszőrség és magas rangú állami tisztviselők fogadták.

Ezt a tempót nem egy német kancellár, nem egy francia elnök diktálta napokig, megállás nélkül, hanem egy bő 9 milliós ország kormányfője.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­­k­­­e­­l­­d­­­ ­­­a­ ­s­­­z­­­e­x­i­ ­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
2024. július 06. 12:40 Szerkesztve
Orbán Viktort kritizáljátok? Győzzétek le a magyarságában, a hazaszeretetében és a béketeremtésben, majd gyertek vissza!
salmonella
2024. július 06. 05:42
Óbánvittoj tejjesen ejszigetejődött.
polárüveg
2024. július 05. 23:54
Pár éve még nagyokat kacagtak volna, ha valaki szóba hozza, hogy Orbánból még lehet Európa vezető politikusa. Ma már kacagás helyett vagy haragosan tagadja, vagy lelkesen helyesli. Eljöhet még az a pillanat is, amikor európai tömegek fogják őt követelni vezetőnek... (Ezen is lehet kacarászni. Egy darabig.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!