Ókovács Szilveszter: „Hittem népszavádnak, mégis megcsalál”

2024. július 23. 18:28

Az Operaház főigazgatója a Facebook-oldalán fejtette ki véleményét Hegyi Iván véleménycikkéről.

2024. július 23. 18:28
null

Nyitókép: Ficsor Márton / Mandiner

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója a Facebook-oldalán fejtette ki a véleményét arról, hogy Hegyi Iván véleménycikkével újabb rúgást indított felé, valamint az Operaház többi dolgozója felé. 

„Az sem volt semmi, hogy múlt héten a baloldali sajtó által az OPERA ellen indított hecckampány-sorozat sokadik hullámában a Népszava, a legnagyobb magyar napilap is közölte a Narancs hazugságtengernek beillő, prolihergelő betűhalmazát. Abban megénekelték az OPERA királyi bejáratát (egy rámpát), amelyen az intézmény szponzorációban (értsd: ingyen) kapott szolgálati autói parkolnak (általában két BMW és egy Opel kisbusz)” – kezdte bejegyzését Ókovács. 

„Óriási, nem? Akkor annyit megjegyeztem privátim a főszerkesztőnek, Németh Péternek, hogy ez ugyanaz a felhajtó ám, ahol ő is parkolni szokott, ha meghívjuk az Operaházba. Nem jött érdemi válasz, annyi sem, hogy esetleg akkor mondjam el én is véleményem a lapban, a lá szakmai újságírás és sajtóetika. (Pedig esküszöm, volt már, hogy azt hittem, a kalapácsos embert kidobták a szemétdombra…)” – folytatta az operaénekes. 

Lehet, hogy ma jött meg a csattanós válasz. Hegyi Iván Operadiplomácia néven új rúgást indított felénk. És közben lapja kérdéseket is küldött.”

Elmondjam, mi a nap témája a Népszavában, amely 1949. október 4-én oly elomló csodálattal nyugtázta, hogy hazánk és a Kínai Népköztársaság (diplomáciai) kapcsolatra lépett? Az, hogy ma az Operaházban egy kínai szimfonikus zenekar játszik Lisztet és Sztravinszkijt, és számonkérik rajtunk a kínai (és rögtön orosz) artisztikus jubileumi becsicskulást. Hát ez is óriási!” – hangsúlyozta. 

„Rövid válaszaim: nem, nem nyomta a kínaiakat senki a kormányzattól, tavaly ilyenkor egy grazi zenekar vette ki a termet. Igen, igen gyakran fellépnek a kínai diákok Európa-szerte. Nem, nem kerülnek nekünk semmibe. Igen, igen komoly bérleti díjat fizetnek” – adott választ a művész, majd úgy folytatta, hogy „nem, nem marad Traviata nélkül Hegyi Iván, mert míg ez az egy elmaradt, 9 új előadást illesztettünk a Verdi-produkcióból a programba. És igen, igen viccesnek, már-már neccesnek tartom, hogy valaki akkor reklamálja az operaszolgáltatás hiányát, amikor az Ybl palota 140 évvel ezelőtti megnyitása óta a legnagyobb nyári szezont tartjuk.”

Csalódok mindig, de mégse bánom, ha ránk gyógyul a balsajtó, kérem a következőt!”

Hátha egyszer majd az előadásainkról meg a művészeinkről is írni méltóztatnak. Várja őket a hely a királyi rámpán!” – zárta bejegyzését Ókovács Szilveszter. 

Az eredeti bejegyzés itt elolvasható

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hegyi Iván

Népszava

Idézőjel

Nem mehetek kedd este operába, mert ott a kínai–magyar diplomáciai kapcsolatok felvételét köszöntik.

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­l­­d­ ­a­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­n­­­c­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Öreg Palóc
2024. július 23. 23:20
"hegyiiván" is lecsúszott a nímand szerepkörbe, így gyorsan írnia kellett valamit két Cavinton között, hogy tudassa létét és lássák még, mennyire tud fontoskodni.
ekeke1
2024. július 23. 22:51
" Akkor annyit megjegyeztem privátim a főszerkesztőnek, Németh Péternek, hogy ez ugyanaz a felhajtó ám, ahol ő is parkolni szokott, ha meghívjuk az Operaházba." Látod Szilveszter, te ezek között nőttél fel és mégis olyan naiv vagy mint a jobboldal ...bármikor. Nyalogatod ezeket, aztán csodálkozol ha kéjjel rúgnak beléd, mert te gesztusokat gyakoroltál.
nemugatolmerkapol
2024. július 23. 20:59
Diósgyőr szurkolóként akkor szerettem meg ezt a Hegyi Iván gyereket, amikor 2014-ben Ligakupát nyertünk és várt minket a nemzetközi porond. Nem olyan nagy csapat ez a Diósgyőr - jegyezte meg, ami igazán méltó, szakmai és tapintatos. Nem igazán sértő ez tudom, csak egy bármilyen kupa elsőség után sportemberként nem így szoktunk méltatni senkit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!