NATO: Tervek és valóság

2024. július 13. 19:44

Orbán Viktor ismét működőképes alternatívát fogalmazott meg és tett le az EU és a NATO asztalára, mégpedig a béke opcióját.

2024. július 13. 19:44
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Ne legyenek kétségeink, ha a Képviselőház a misszió amerikai részénél is annyit vitázik majd, mint a tavasszal megszavazott 61 milliárd dolláros amerikai segélycsomagnál, akkor azt a részt is az európaiaknak kell majd kipótolni, a háború ugyanis nem állhat meg. Megint csak milyen »praktikus«, hogy a nagy amerikai pénzügyi alapok már idejekorán bevásároltak a fegyvergyártó cégek részvényeiből, így a fegyverekre és lőszerekre elköltött (európai) pénzből bőven jut a tengerentúlra.

A NATO-csúcs előtt kiszivárogtatott híreket is így érdemes olvasni: A 350,000 újabb katona európai férfiakat és nőket von el a gazdaságtól, azt ugyanis kötve hihetjük, hogy a szomszédos földrészek polgárháborús övezeteiből százezer szám érkező migránsok önként és dalolva masíroznának egy újabb háborúba és állnának akkor katonának, amikor a francia elnök nyugati katonákat küldene Ukrajnába. A nagyobb álló hadsereg nagyobb költséget jelent, amit az euró(adósság)zóna déli országai csak újabb hitelekből, vagy a jóléti kiadások rovására tudnának finanszírozni. Jól mutatja az irányt, hogy Németországban a négynapos munkahét helyett már a 70 éves nyugdíjkorhatárról vitáznak

Az új alakulatokat fel is kell szerelni egyenruhával, fegyverrel, járművekkel, az eladott kaszárnyák helyett újakat kell építeni és a csapatok keletre szállításához csak Németországban több ezer rogyadozó vasúti és közúti hidat kéne felújítani. Miközben az USA Inflációcsökkentő törvénye (IRA) a XXI. csúcstechnológiáját Amerikába csábítja és növeli a digitalizáció terén elért előnyt az EU-val és Kínával szemben, addig Európa a háború miatt még jobban a XX. században ragad. Érthető, ha az amerikai kétpárti elit inkább öt évre előre rátolja az ukrajnai háború anyagi, társadalmi és politikai költségét az európai »szövetségesekre« és az új világ szerepét a fegyvereladásra és a szankciók által keletkező extraprofit lefölözésére korlátoznák.

Az Atlanti-óceán két partjának a globalizmusban összeforrt elitjének háborús projektjével szemben Magyarország és annak miniszterelnöke,

Orbán Viktor, ismét működőképes és idővel az európai közvélemény többségének támogatását elnyerő alternatívát fogalmazott meg és tett le az EU és a NATO asztalára: A béke opcióját.

Miközben az EU és a NATO központjaiban a háború folytatásának módjait keresik, addig Magyarország mindkét szervezetben élt a konstruktív tartózkodás lehetőségével és sem pénzzel, sem fegyverrel, sem logisztikai támogatással nem vesz részt az öldöklés és a pusztítás meghosszabbításában. A magyar miniszterelnök békemissziójának célja az, hogy az érintett felek véleményét megismerve legalább egy esélyt adjunk a békének, ha már a gobalisták öt további év háborúra készülnek. A demokrácia ugyanis az alternatívák versenyéből él, és öt további év háborúhoz képest csak jó alternatívák vannak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. július 14. 23:29
"Magyarország mindkét szervezetben élt a konstruktív tartózkodás lehetőségével és sem pénzzel, sem fegyverrel, sem logisztikai támogatással nem vesz részt az öldöklés és a pusztítás meghosszabbításában." Tán rosszul tudom hogy mi küldjük a benzint és a dízelt amivel a hohol háborús gépezet megy?
kovsa2
2024. július 14. 18:09
https:// www.youtube.com/watch?v=w7NsajseMMs Nos, nem tudom mi az igazság, de egy érdekes beszélgetés.
Kovács Ubul
2024. július 14. 07:45
"Ebben a konfliktusban egyik fél sem tud felülkerekedni a másikon, a kár és a pusztítás közben hatalmas. Sajnos azt kell mondanom, hogy nem látok akaratot a konfliktus befejezésére rövidtávon” – mondta Erdogan.
Pelso j.
2024. július 14. 07:06
A Kreml asztalára mit tett le, te képmutató f....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!