Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Mélységesen egyetértek Orbán Viktorral

2024. július 05. 12:39

Bárcsak sikerülne kijárni a békét és ő lenne az első magyar Nobel-békedíjasunk.

2024. július 05. 12:39
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

„Nem tudom mit tud elérni Orbán Viktor miniszterelnök, de végtelenül büszke vagyok rá.

Hiszen nem láttunk az utóbbi években vezető politikust egymás után Zelenszkijjel és Putyinnal tárgyalni.

Orbánék azért nyernek, mert a fő üzenetükben igazuk van. A háború kérdése józan paraszti ésszel felfogható: ma már nem gyilkolászással szoktunk konfliktusokat rendezni. Ez egy többszáz évvel ezelőtti megoldási módszer.

Tudom vannak háborúk, de azt némi legyintéssel szoktunk konstatálni, hogy az elmaradott kultúrákban még itt tartanak.

Akkor egyszeregyezzünk:
1. Huszonéves fiatalok halálánál nincs rosszabb. Igen, a területvesztés se rosszabb.
2. Az odáig érthető, hogy egyik ország lerohanja a másikat és győz, de amikor csak kilométereket mennek ide-oda és ez évek óta tart, annak logikailag sincs semmi értelme!
3. Minden konfliktus kezelésének az alapja a kommunikáció, ha nincs kommunikáció, esély sincs a konfliktus kezelésére.
4. Számtalan példa van arra, hogy tűzszünetet rendelnek el és tárgyalnak (akár évekig). Ilyenkor  nem hirdetnek győztest, hanem tárgyalnak.
Szóval a tűzszünet nem azt jelenti, hogy Oroszország nyert!
5. Egyébként is értelmetlen nyerésről beszélni, amikor százezrek halnak meg.
6. Ma már nincs olyan európai anya, aki azt szeretné/arra lenne büszke, ha a fia háborúban halna meg.
7. Ezek a katonák nem önkéntesek, hanem ugyanolyan európai emberek, mint bármelyik huszonéves a környezetünkben. Nem jószántukból, hanem megzsarolva, elrabolva mennek meghalni és ez nem ok.

Szóval mélységesen egyetértek Orbán Viktorral, hogy tárgyalni kell és nagyon büszke vagyok, hogy ezt a nézetét mindenkivel szemben és egyedül is tartotta.

Bárcsak sikerülne kijárni a békét és ő lenne az első magyar Nobel-békedíjasunk…”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. július 06. 19:26
Degenerált balkáni rothadt magyarköpedelmek, nepotista korrupt aljadék uszítók, felcsuti biciklitolvajok nem fognak Nobel-díjat kapni. Ennyire erővel Csaucseszku vagy maga Putler vagy KIm Dzsong Un is kaphatna. Csicska Fruzsika meg köpje ki a lepcses pofájából az orbángecit, kezdetnek.
states-2
2024. július 06. 15:14
Minden háborús uszítónak, és a háborúval egyetértőnek egyetlen kérdést tennék fel, minek jobb lenni, hullának Ukrajnában, vagy élőnek Oroszországban?
Valodi
2024. július 05. 19:54
backsplash 14:22 "Zelenszkijnek akarnak békedíjat adni, aki kiprovokálta a háborút." - nannnná, hogy! Már régen: " ... amikor kiderült, hogy Hitler nem támogatja az ukrán önállóságot, Bandera szembefordult a németekkel, ezért az ukrán vezetőt letartóztatták. Az OUN ezután földalatti szervezet lett, az ukrán erők pedig egyszerre harcoltak a németekkel és a szovjetekkel. Ez a harc a II. világháborúval sem ért véget: a fegyveres ellenállás Nyugat-Ukrajnában egészen 1950-ig tartott. Ez ma sem pusztán távoli múlt: Bandera Nyugat-Ukrajnában az elmúlt években újra nemzeti hősként jelenik meg, míg Putyin rá mutogatva igyekszik fasisztának és neonácinak beállítani minden olyan erőt, amely egy Oroszországtól független Ukrajnát szeretne."
2024. július 05. 19:49 Szerkesztve
Horst_Tappert 16:14 "Örökre szolga maradsz, tetves bolsi..." - höhöhö ... jól is van az úgy! (Illyés Gyula) „A puszták népe, tapasztalatból, saját magamon észlelt tapasztalatból tudom, szolganép. A puszták népe alázatos; nem számításból vagy belátásból az, hanem …örökségből, szinte vérmérsékletből, évezredes tapasztalatból az… Semmi veszély, hogy körükben a titkos választójog, például, meglepetést hozzon. Nincs az a titkosság, amelynél titkosabban ők ne éreznék meg … uruk akaratát vagy kívánalmát, vagy atyai tanácsát és azt fogják követni, ahogy a múltban is rendesen azt követték. Ha nem követték volna, ma nem volnának itt, nem volnának szolgák.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!