Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Lendvai Ildikó kimondta: Az ellenzéki elit megbukott

2024. július 04. 10:42

Az MSZP egykori elnöke értékelte a magunk mögött hagyott választást. Szerinte „immár felkerült a jel a falra, hogy ennek így vége”.

2024. július 04. 10:42

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke, frakcióvezetője interjút adott a Jelennek

Arra a kérdésre, hogy jobb párt lett attól az MSZP, hogy 2010-ben lemondott a pártelnökségről, Lendvai azt válaszolta, 

rosszabb párt lett volna, ha nem mondok le,

 és a társaimmal együtt nem adok semmilyen jelzést arról, hogy új korszak kezdődik. Egy lemondás erre jó” – magyarázta egykori döntését.

Majd felidézte, hogy „2009 vagy 2010 cezúra volt, akkor ez a választóvonal mostanra csak tovább vastagodott. A mi akkori bukásunk 

a korábbi kormányzati hibáink és a gazdasági válság mellett a rendszerváltó elitből való kiábrándulás következménye is volt”. 

Majd hozzátette, „később arra is rájöttem, hogy a vezető posztokról lemondani nem elég, még arrébb kell menni, ezért mondtam le az országgyűlési képviselőségről is. Senki nem hiszi el, hogy valami új kezdődhet, ha a politikai elit épp csak átrendeződik kicsit”. 

„Felkerült a jel a falra”

A Jelen emlékeztetett, június 9-e után Lendvai Ildikó néhány más korábbi politikustársával együtt a személyi és szervezeti következmények fontosságáról beszélt. Az egykori országgyűlési képviselő a lapnak azt nyilatkozta „2010-ben az addigi, tágan értelmezett kormányzó elit bukott meg, akkor most meg az ellenzéki elit. Valójában nem is most bukott meg, de 

immár felkerült a jel a falra, hogy ennek így vége”

Hozzátette, „ha valaki ebben a helyzetben mégsem mond le, az sem adhat mentséget másoknak arra, hogy rá mutogatva, az ő döntését csócsálva ők se vigyék végbe a saját változásukat”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

„A mostani hibáinkra nem adnak felmentést a régi hibáink”

Végül a riporter azon érdeklődésére, hogy ma is az a baj-e a baloldallal, az MSZP-vel, Gyurcsány Ferenccel, ami 2010 előtt történt, a valamikor pártelnök azt mondta, „amitől most mindnyájan bajban vagyunk, akik baloldalinak tartjuk magunkat, meg egy tágabb körben mindannyiunknak, akik ellenzékben politizálunk, az már rég nem az, hogy mit csináltunk kormányon”.

Lendvai gondolatait azzal zárta, „a mostani hibáinkra nem adnak felmentést a régi hibáink, azok rehabilitálása nem rehabilitálja az új mulasztásainkat”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Látjuk, halljuk, tapintjuk és ízleljük, azaz tapasztaljuk. Beszélünk róla, így Gyurcsány továbbra is létezik.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. július 06. 19:36
Baloldali vagy ellenzéki elit nem létezik - kizárólag nyugati érdeket képviselő parazita csicska , munkásőr pufajkás fattyakkal szinezett élősködők vannak . A magyarság halálos ellenségei . Igazi génhibás kóser / lúzer banda .
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­k­­e­l­­­d­ ­­a­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­p­u­­n­­c­­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
moricka13-3
2024. július 05. 10:41
Lendvai asszonyság " kimondása " abszolút indifferens, mert nem a magunk mögött hagyott, hanem 2010. óta minden választás eredménye igazolta, hogy az ú.n. ellenzéki elit már rég megbukott, miértis nekik már így is, meg úgy is vége!
Mindenhova
2024. július 04. 13:39
De nem csak már most... amikor jöttetek már akkor bukovári volt :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!