Lázár János ajánlatot tett a józsefvárosiaknak

2024. július 12. 18:37

Az építési és közlekedési miniszter rendbe tenné a Palotanegyedet.

2024. július 12. 18:37
LÁZÁR János

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Lázár János építési és közlekedési miniszter Józsefváros egy részének megújítására „tett ajánlatot” a kerület lakóinak pénteki Facebook-posztjában. Az építési és közlekedési miniszter közölte: az ezeréves keresztény-magyar szövetség újabb mérföldköve, az ország egyik legnagyobb és legrégebbi egyetemének új campusa az elmúlt 35 év legnagyobb iskolaépítése.

„A Pázmány Campus a keresztény iskolához és a Palotanegyedhez méltó, 300 milliárdos beruházása nemcsak egyetemépítés, hanem városfejlesztés is, amiben éppen csak a városrész, Józsefváros önkormányzata nem partner” – írta. Lázár János kiemelte:

a VIII. kerület vezetése a többszöri kérés ellenére sem hajlandó elmondani, hogyan rendezzék, fejlesszük a Pázmány Campus beruházáshoz kapcsolódó területet”.

A miniszter a Palotanegyedben élőknek tett ajánlatot, amely szerint felújítják a beruházás közvetlen szomszédságában lévő utcák társasházainak homlokzatát a Bródy Sándor utcában, a Szentkirályi utcában és a Múzeum utcában.

Felújítják a közterületeket, megújulnak a járdák, útburkolatok, a kapcsolódó közmű-infrastruktúra, ezzel egyidejűleg zöldítés, fa- és cserjetelepítés is megvalósul a Puskin utcában, a Múzeum utcában, a Szentkirályi utcában, a Bródy Sándor utcában, a Pollack Mihály téren, a Vas utca és Trefort utca teljes szakaszán.

Vételi ajánlatot tesznek továbbá azoknak a lakástulajdonosoknak, akiknek ingatlanjai a Pázmány Campus közvetlen közelében találhatók, így a Bródy Sándor u. 9., a Szentkirályi u. 23., 29-31. és 33-35. szám alatti társasházakban.

Így nemcsak az ország gazdagodik majd egy új egyetemi campusszal, hanem annak környezete is megújul majd”

– zárta bejegyzését Lázár János.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kobi40
2024. július 15. 18:59
Közterület felújítás, oszt a liberálintercsürhe oda toloncolja a drogosokat, hajléktalanokat. A kerületben már alig van európai ember. Tömve migráncs kvótákkal.
kobi40
2024. július 15. 18:54
Akkor az Ötpacsirta utcát miért hagyjátok ki?! Múzeum utca-Pollack Mihály sarkától indul, 2 háztömbnyi hosszú.
konfucius
2024. július 15. 09:37
A homlokzatfelújítás mellé kéretik odatenni a falak szigetelését, a tetők cseréjét (hogy zöldtetőre vagy napelemesre vagy fehér színűre, döntse el a lakóközösség), és a belső udvarok is tartozzanak bele. Számtalan olyan társasház van Józsefvárosban, aminek az utcai homlokzata rendben van, esetleg a kapubejárat a félemeletig ki van festve, de hátrébb és feljebb a csupasz tégláig le van pár peregve a vakolat, életveszélyesek az erkélyek, lógnak az ereszek, de mindez az utcára nem látszik ki, tehát sosem lesznek megcsinálva, mert száz ennél sürgősebb feladata van a házaknak. Egy ilyenben lakom, ezt éljük több évtized óta.
Héja
2024. július 13. 09:46
Ha a lalóknak így sem kell, hülyébbek,mint gondoltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!