Karácsony Gergely Budapest következő főpolgármestere, gratulálok neki

2024. július 12. 11:18

Az eredmény olyan szoros volt, hogy végül gyakorlatilag egy célfotó döntött.

2024. július 12. 11:18
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: SZARKA_DAVID/Vitézy Dávid Facebook-oldala

„A választás éjjele óta végig azt mondtam: amint a választási eredmény végleges, és Karácsony Gergely akár csak egy szavazattal is előttem lesz, akkor természetesen a választás győztesének és a következő ciklus legitim főpolgármesterének fogom tekinteni. Ez a pillanat most következett el. 

Az újraszámlálás a végeredményt nem módosította, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ő Budapest következő főpolgármestere, gratulálok neki. A Budapest vezetésében rejlő óriási lehetőség és felelősség továbbra is az övé, ehhez jó munkát kívánok neki!

Köszönök minden támogatást és biztatást, az önkéntesek és a kollégáim kitartó munkáját a kampány során!

Az eredmény olyan szoros volt, hogy végül gyakorlatilag egy célfotó döntött, más kérdés, hogy a magyar választási rendszerben ennek elkészülte három jogorvoslati körbe és egy hónapba telt. Már a választás éjjelén, még az eredmény megismerése előtt, amint egyértelmű volt, hogy a minimálisnál is kisebb lesz a különbség az első két helyezett között, azt mondtam: függetlenül attól, hogy ki végez az élen, bizonyosan szükség lesz a szavazatok újraszámlálására. Ahogy azt is elmondtam, hogy a minden jelölt rendelkezésére álló jogi eszközökkel fogok csak élni, de se botrányt, se hisztériát, se tüntetést nem akarok, csak világos végeredményt. Márpedig a jelenlegi szabályok szerint újraszámlálást csak jogorvoslatok útján lehet elérni, ez is történt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
béka
2024. július 14. 17:31
Ebben a gratulációban-a körülményeket ismerve-némi jogos káröröm is vegyül.
népnemzet
2024. július 13. 17:00
Élvezettel követem a Fidesz-szoponcok könnyek és átkok kísérte gyászmunkáját. Kitűnő melegités ez 2026-ra...
balbako_
2024. július 13. 14:47
Érdekes, hogy minden normális ember a veresége után gratulál a győztesnek, de ez a bugris magyar ellenzékben példa nélküli.
rimimandiner
2024. július 13. 12:30
Ki az az idióta a Mandinernél, aki miatt naponta újból és újból be kell jelentkezni???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!