Ilyen első napot még nem tartottak Magyarországon – sztárok követik egymást

2024. július 29. 05:34

Sebastian Kurz volt osztrák kancellártól a Halott Pénzig: az augusztus 1. és 3. között rendezendő esztergomi MCC Feszten már rögtön a nyitónapon könnyűzenei előadókból és véleményformálókból is a legnagyobb nevek lépnek színpadra.

2024. július 29. 05:34
null
Klein Ron

Nyitókép: Halott Pénz Facebook-oldala

Minden eddiginél erősebb nyitónapot rendeznek az esztergomi MCC Feszten: augusztus 1-én az európai parlamenti választások eredményeiről és a magyarországi turizmus kilátásairól tartanak panelbeszélgetést neves szakértőkkel, majd az ország legnépszerűbb könnyűzenei előadói foglalják el a színpadokat.

Szalai Zoltán MCC-főigazgató és Hernádi Ádám esztergomi polgármester köszöntője után

rögtön nagyágyúk érkeznek a Mol Nagyszínpadra: Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, valamint Ján Figel korábbi szlovák közlekedési miniszter és uniós biztos elemzi az EP-választások tanulságait Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója és Szalai Zoltán társaságában.

Ezt követően izgalmas közéleti diskurzus kezdődik Magyarország és Budapest látnivalóiról, kulturális gazdagságáról, gasztronómiájáról és a népszerűség fenntartásáról Orbán Ráhel, a BDPST Csoport kreatív igazgatója, Zsiday Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonos-ügyvezetője és Kovács Balázs, a Danubius Hotels Group vezérigazgatójának főszereplésével.

Aki pedig a panelbeszélgetések után igazi koncertélményre vágyik, hajnalig válogathat a programok közül: a Mol Nagyszínpadon fellép a Csík Zenekar, a 4S Street és az Irie Maffia, az MCC Passzal látogatható Richter Színpadon a Follow the Flow, a Halott Pénz és Majka követi egymást, az MCC Arénában pedig többek között Yamina áll a DJ-pult mögé.

Sőt, délután a fiatalok nagy kedvence, Korda György és Balázs Klári is hallható lesz, igaz, ezúttal nem a Reptér című slágert adják elő – de aki látta a Mandiner Karakter exkluzív interjúját a legendás párossal, az pontosan tudja, hogy a közéleti beszélgetésre is érdemes lesz kilátogatni!

Ezt is ajánljuk a témában

Mint megírtuk: a tavaly 47 ezer látogatót vonzó MCC Feszt idén is számos programot kínál a tartalmas kikapcsolódásra augusztus 1. és 3. között, a magyar könnyűzenei élet kiválóságaival, valamint neves hazai és nemzetközi előadókkal, véleményformálókkal várja a látogatókat.

Színpadra lép többek között Nicolas Monti, a bevándorlással foglalkozó francia think tank, az OID (l’Observatoire de l’immigration et de la démographie) társalapítója és igazgatója, aki úgy látja, Magyarországon konszenzus van a keménykezű bevándorlási politikáról, a francia, német és belga példa pedig az elrettentő modell. De természetesen lesz szó a mesterséges intelligencia fejlődéséről, a civilizációs betegségekről, a világ leghíresebb egyetemének első színes bőrű vezetőjének bukásáról, továbbá a konzervatív pedagógiai módszerekről.

A legnagyobb színpadon tart előadást Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Bóka János uniós ügyekért felelő miniszter, valamint Hernádi Zsolt Mol-vezér is.

A Mandiner a fesztiválon újságírói vitát szervez, augusztus 2-án Hont András, Dull Szabolcs és Lentulai Krisztián keresi a választ arra a kérdésre, hogy „mi a gond a másikkal?”.

Esztergomba érkezik Peter Frankopan, az Oxfordi Egyetem professzora, a Selyemutak könyvek szerzője, Kai Diekmann, a Bild volt főszerkesztője, Samir Saran, az Observer Research Foundation, India legbefolyásosabb think tankjének elnöke, valamint Rudolf Adam, a német hírszerzés korábbi alelnöke is.

Jegyek még kaphatók, az esemény programjáról és részleteiről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. július 29. 09:48
A korrupció miatt emigrált Kurz lett a magyar kormány üdvöskéje. A többi elítélt “barátot” elnézve már meg sem lepődöm. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. július 29. 06:10
Ron Klain Biden kabinetfőnöke volt, ki az Isten ír ennek a mocskos zsidónak a nevével? Izraelből importál szerkesztőket a Mandiner?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!