Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Időjárás: drasztikus változás jön

2024. július 01. 09:35

Cikkünkből megtudhatja, milyen időjárásra kell készülnie a következő napokban.

2024. július 01. 09:35
Sunrise in the Black Forest

Nyitókép: Philipp von Ditfurth/ DPA/AFP

A köpönyeg.hu szerint hétfőn hidegfront érkezik szórványos záporral, zivatarral és erős északnyugati széllel. A középhőmérséklet 23-35 fok között változik.

Az ország északnyugati felén megszűnik a hőség, délkeleten még 30 fok feletti értékeket mérhetünk.

A Hungaromet Nonprofit Zrt. Békés és Csongrád-Csanád vármegye kivételével mindenhová riasztást adott ki a zivatarok miatt. Másodfokúra emelte ugyanakkor a figyelmeztetés fokozatát a hevesebb, akár villámlással és jégesővel érkező zivatarok miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala vármegyében. Hőségriasztás érvényben van, amely Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti.

Kedden napos idő lesz gomolyfelhőkkel, keleten egy-egy záporral. Friss, kellemes nyári idő valószínű 25 fok körüli maximumokkal – írja a Köpönyeg. Aznapra Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kapott citromsárga riasztást a zivatarok miatt.

Szerdán és csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, azonban csak néhol fordul elő zápor. 24–30 fok között alakul a hőmérséklet délutánonként.

Mint írják, hétfőn fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­­e­­­x­i­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Oldalkosár
2024. július 01. 15:25
Itt még ma is 34 fok van. Hétvégére 37 fokot jelez a meteorológia, és naná hogy itt lesz annyi. Két hőhullám között kapunk grátiszba néhány 30 fok alatti T max napot, de ez nem elég. Nem tudnak lehűlni a lakások, marad benn a meleg még átszellőztetéssel is. Ahol nincs klíma, ott túlélőüzemmódról szól az évszak.
pintyoke-2
2024. július 01. 13:19
Miért nem brutális?
pandalala
2024. július 01. 12:05
na még ez is ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!