Földcsuszamlásszerű változás vár 2025-ben a minimálbérekre

2024. július 22. 18:53

Jó híreket kaptak a munkavállalók.

2024. július 22. 18:53

Nyitókép: Pixabay

Jelentősen, akár 30 százalékkal is emelkedhet a minimálbér összege jövőre, ha a szakszervezetek és a munkáltatók megállapodnak a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Liga Szakszervezetek javaslatáról – tudta meg a Mandiner. A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) csütörtöki ülése gyakorlatilag már az első minimálbér-tárgyalásnak tekinthető, az érdekképviseleteknek idén a szokásosnál hamarabb, már november 15-éig meg kell állapodniuk a kötelező legkisebb kereset 2025-ös összegéről.

Ismét hosszú távú, több évre szóló bérmegállapodás körvonalazódik a kormány és a szociális partnerek között,

hasonlóan a jelentős reálbér-emelkedést és szocho-csökkentést eredményező 2016-os egyezséghez. Ezt a feltételezést erősíti, amit Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek vezetője a Világgazdaság Bruttó című podcastjében múlt héten mondott – írja a Világgazdaság.

„Bárhogyan nézek is az újonnan kialakítandó rendszerre, az teljesen biztos, hogy a minimálbért jelentősen, legalább 10 százalékot meghaladó mértékben kell emelni ahhoz, közelíteni tudjuk a garantált bérminimumhoz” – mutatott rá a szakszervezeti vezető.

Egy ilyen forgatókönyv esetében, amelybe talán a vállalatok is belemennek, tekintve hogy a minimálbért mindössze 230-250 ezren kapják, a minimálbér bruttó 293 260 forintra emelkedne.

Ennek nettója 195 018 forint.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­­­l­d­ ­­a­ ­­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­c­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
hatvanpuszta
2024. július 22. 21:37
Olyanok vagytok,mint a lila makik.Majd jövőre.
Pelso j.
2024. július 22. 21:18
földcsuszamlásszerű változás, A szokásos primitív beharangozása a nagy semminek. Már most lehetne egy békemenettel ünnepelni.
nempolitizalok-0
2024. július 22. 21:10
Többek között ez hiányzott az MSZP-SZDSZ kormány idején, most pedig jön a libsi és nem érti, mitől népszerű Orbán. Attól hogy a 8 órában dolgozó pronyó megél, a lusta, rég lemaradt ballibsi értelmiségi viszont már NEM. És még csak nem is Orbán ezért a felelős, ő csak az idők szavát követi, az adófizetők képtelenek eltartani több tízezer ballibsi "értelmiségit", a munkáltatók viszont vállalkozásukat kockáztatják, ha nem előre menekülnek. A ballibsiknek pontosan ezt kellett volna csinálni, nem attól vagyok baloldali, ha a pronyó a munkanélküli segélyéből szarul él, hanem attól, ha van munkája és megél belőle. A képzett is, de a képzetlen is,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!