Egyetlen vonaljegy áráért vásárolható drog – a helyi rendőrök nem szívesen intézkednek

2024. július 30. 19:44

A Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója szerint fontos lenne, hogy a razziákat és lecsapó ellenőrzéseket más megyék rendőrei vagy a készenléti rendőrség biztosítsa.

2024. július 30. 19:44

Nyitókép: MTI/Komka Péter

A helyi rendőrök nem szívesen intézkednek, hiszen ott él a családjuk, ezért nagyon nehéz fellépniük a dílerekkel szemben. Nincs olyan rendőr, aki ne féltené a saját családját – hívja fel a figyelmet Téglásy Kristóf, a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója.

Ezért lenne fontos az átgondolt és tervezett bevetési átcsoportosítás, amikor a razziákat és lecsapó ellenőrzéseket más megyék rendőrei vagy a készenléti rendőrség biztosítaná

– hangsúlyozta a szakértő, aki publicisztikájával Forgács István romaügyi szakértő véleménycikkére reagált.

Téglásy Kristóf rámutatott, az elmaradott térségekben akár 500 forintért is be lehet szerezni designer drogokat, a függők pedig bármit képesek eladni, hogy hozzájuthassanak a szerhez. 

„A cigány közösségekben a leggyengébb drog is kapudrognak minősül, és a maga természetességében épül be a mindennapokba" – jelentette ki Forgács István, aki úgy véli, a politikai korrektség elnyomja az értelmes párbeszédet ebben a kérdésben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. július 31. 09:09
Hajrá rendőrök, a fideszesek mindenre képesek 2 kiló krumpliért.
gilou-au-clavier
2024. július 31. 09:05
A kínaiak direkt teszik tönkre Kipcsak-Kazár Nyugat-Indiát és még keresnek is rajta.
alexandrosz-2
2024. július 31. 07:11
A "rend" őrei a zsidó gyarmatositók rendjének sunyi vérebei. Szarnak a cigánybűnözésre és a kábszeres balkáni maffiahálózatokra. Ők a szemkilövök, országúti radaros útonalvók, aljas zsidócsicskák, a devians pride hős védelmezői a normalitás védelmében tiltakozók ellen. Szart se érnek, csak ártanak, ahol tudnak.
palicsi-2
2024. július 31. 05:11
Csak nem azt állítják, hogy mégis létezik cigánybűnözés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!