Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Csak a szokásos: Karácsony Gergely 46 traffipaxot ígért, 1 működik belőle

2024. július 03. 07:51

Egy évvel az Árpád hídon történt halálos gázolás után a fővárosban csak egy sebességmérő kamera működik élesben, a Váci úton.

2024. július 03. 07:51
null

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Egy évvel ezelőtt egy ámokfutó sofőr halálra gázolt egy szabályosan közlekedő kerékpárost az Árpád hídon, miután autójával átszakította a korlátot. A fővárosi közlekedési biztonsági hiányosságaira rámutató tragédia akkor az egész magyar nyilvánosságot megrázta, és Karácsony Gergely sem akart kimaradni az esetet kísérő jelentős figyelemből. Akkor a főpolgármester nagyvonalúan megígérte, hogy 45 új traffipaxot fog kihelyezni a fővárosba, azóta mindössze egy működik – írta meg a Blikk.

Tudjuk, melyek azok a pontok, ahol közlekedésbiztonsági szempontból indokolt és létezik az az optikai hálózati rendszer, tehát az infrastruktúra, hogy ezeket a kamerákat gyorsan be lehessen üzemelni

– mondta Karácsony Gergely egy évvel ezelőtt.

Az elkövető tavaly októberben szabadult a börtönből, majd bűnügyi felügyelet alá került, nyomkövetővel a lábán. Azóta a bíróság enyhített a feltételeken, és most már csak annyi kényszerintézkedés van érvényben, hogy nem hagyhatja el Budapest közigazgatási határát. Vagyis szabadon mozoghat a fővárosban, bár a nyomkövetőt továbbra is viselnie kell.

Karácsony be nem váltott ígérte kapcsán Vitézy Dávid is nyilatkozott az RTL híradójának.

Én nem tudom a magyarázatát annak, nem tudom megérteni sem, hogy nem sikerült Karácsony Gergelyéknek egy év alatt ebben eredményt elérni, különösen úgy, hogy ellenzéki vezetésű kerületek sikeresen tudtak eredményre jutni

– mondta a közlekedéspolitikus.

A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága szerint jelenleg a fővárosban csak egy sebességmérő kamera működik élesben, a Váci úton. A többi a főpolgármester-helyettes állítása szerint csak az ORFK tesztelése után mérheti hivatalosan a járművek sebességét.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Karácsony Gergely 45 új traffipaxot ígért, „ha törik, ha szakad”, de egy év alatt ebből sem lett semmi.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­­k­­e­l­­­d­ ­­a­­ ­s­z­e­x­i­­­ ­­­p­­u­n­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Sacap
2024. július 03. 09:53
Még mindig balfasz.
iceman-982
2024. július 03. 09:08
Jönnek a hangyákok terelni.
iceman-982
2024. július 03. 08:57
Semmi baj, az alkalmatlan balfac felveszi a szokásos fancsali, beszrt pofát, és közli, hogy: O r b á n.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!