Brutális időszakot tudhat Magyarország maga mögött: jöhet a fellélegzés

2024. július 23. 21:30

Lehűlés érkezett a perzselő hőség után.

2024. július 23. 21:30
időjárás, vihar

Nyitókép forrása: Somogyi Csaba (Facebook)

Brutális időjárással volt dolgunk az elmúlt hetekben: július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt. A mérések szerint július 11-étől hat napon át minden nap megdőlt az országos melegrekord: ebből hármat a Bács-Kiskun vármegyei Kelebia, hármat pedig a Hajdú-Bihar vármegyei Körösszakál tudhat a magáénak.

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy tűnik azonban,

hogy lehűlés jött a perzselő hőség után,

kedden többfelé is figyelmeztető jelzés van érvényben felhőszakadás miatt. Fel-feltámad az északias szél, megkezdődött tehát a hűvösebb levegő beáramlása, de kánikulára is lehet még készülni, erről lehet olvasni a HungaroMet oldalán.

Ám a szakértők figyelmeztetnek, fokozódhatnak a hidegfronti tünetek, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás alakulhat ki. Ez utóbbit a szeles időjárás tovább erősítheti. Az Alföldön azonban még többfelé okozhat keringési problémákat, bágyadtságot, fáradékonyságot a kánikula. Nagyon erős ugyanakkor az UV-sugárzás, így a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Kedd estétől szerda reggelig

Változó felhőzetre számíthatunk, a csapadék a legtöbb helyen megszűnik, de hajnalban kevés helyen továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 17 és 23 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb lesz.

Szerda reggeltől szerda éjfélig

Napközben is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és összességében több helyen, délután már inkább csak az ország keleti felén-harmadán valószínű zápor, zivatar. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás, illetve erős, viharos széllökések kísérhetik. Estefelé egyre kevesebb lesz felettünk a felhő. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között várható.


 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­d­ ­­­a­­ ­­s­­­z­­e­­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!