Brüsszelből is kap támogatást és Sorossal is együttműködik a magyar médiavállalkozó

2024. július 15. 13:18

Varga Zoltán vállalkozása tavalyi eredményei után ismét jelentős összeget vehet ki osztalékként.

2024. július 15. 13:18

Nyitókép: Centrál Médiacsoport

A Forbes leggazdagabb magyarokat bemutató listáján rendszeresen szereplő üzletember, Varga Zoltán markát 

a Central Médiacsoport Zrt. egyedüli részvényeseként több minz kétmilliárd osztalék ütheti 

vállalkozása 2023-as eredményei után – írta hétfői cikkében a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztetett, hogy a Central Médiacsoport Zrt.-hez tartozó 24.hu régóta meghatározó szereplő a piacon. A főrészvényes Varga Zoltán pedig hosszú ideje segíti a baloldalt. 2021-ben például tagja lett a Budapest Globál szervezetnek, amely kiállt Karácsony Gergely mellett miniszterelnök-jelöltsége idején.

Brüsszeli szálak

Az összeállításban a 24. hu külföldi támogatására is kitértek. Ismertették, hogy a hírportál is felületet ad Brüsszelből pénzelt internetes oldalaknak, melyek az ottani narratívát próbálják a közvéleményre erőltetni. Emlékezetes például, hogy 2020-ban 

a Central Médiacsoport mintegy nyolcvanezer eurót, azaz több mint harmincmillió forintot kapott az Európai Parlamenttől az Europoli nevű társoldaluk működtetésére.

Soros üzlettársa lett a magyar médiamogul

Az sem mellékes, 2023-ban a Central-csoport leányvállalatán keresztül Varga Zoltán hivatalosan is Soros György üzlettársa lett. Az elmúlt évről szóló beszámoló alapján ez nem hatott rosszul az üzletre: a Central Médiacsoport adózott eredménye 2023-ban bár 7,5 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de így is 2,35 milliárd forintnyi nyereséget könyvelhetett el – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Varga Zoltán neve tavaly év végén egy NAV-os házkutatás kapcsán került ismét elő. A gyanú szerint az üzletember által létrehozott Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeladásai során kárt okozhattak az Európai Unió költségvetésének. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsította meg Vargát és két társát. Az adóhatóság több helyszínen is házkutatást tartott és bizonyítékokat foglalt le. Az ügyben az ügyvédje is megszólalt, aki hangsúlyozta, ügyfele semmilyen bűncselekményt nem követett el.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2024. július 15. 14:56
Szerintem a következő 5 évben NEM KELL az USA BP-i követségére mennie.
letsgobrandon-2
2024. július 15. 14:43
ennek is járna egy szílvafa
Namond
2024. július 15. 14:10
Tehát a vészhelyzeti kormányzó rendelete, a médiák külföldi támogatásának orvbáni einstandja valójában, a KESMA agitproposai által befolyásolhatatlan, Vargáról szól.
nemugatolmerkapol
2024. július 15. 14:07
Ez a cikk valami hazugság lehet! Ez nem is Mészáros Lőrinc! Hiszen Magyarországon nincs más milliárdos, csak ő. Ráadásul mindenki más tisztességes úton, kemény munkával szerezte az elhanyagolható vagyonát. Szerintem az a cikk le akarja járatni ezeket a becsületes, tisztességes, csrilliárdokat adózó derék embereket! Pedig hány óvodát, kórházat, hajléktalaszállót építettek már önzetlenül! Miközben Mészáros Lőrinc után éhező gyerekek milliói maradnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!