Bródy János fogcsikorgatva, partizánként harcol a fideszesek ellen

2024. július 22. 08:41

Tini a lázadó.

2024. július 22. 08:41
BRÓDY János
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

„Az utóbbi időben nagyon keveset hallottunk Bródy Jánosról. A baloldal megmondóemberévé silányult énekes, dalszerző azóta nem nagyon hallatott magáról, hogy a felesége elindult a választáson a baloldal jelöltjeként az ötödik kerületben Juhász Péter csapatát erősítve, ahol nem szerzett mandátumot.

Ezt is ajánljuk a témában

Talán ezért, talán más okból Bródy mostanában partizánakcióba kezdett a Facebookon. Különböző, jobboldalhoz köthető bejegyzések alá, random módon odateszi kommentként az egyik zeneszámának YouTube-linkjét. Legutóbb Orbán Viktor egyik posztjánál tűnt ez fel, de rendszeresen előfordul számos más bejegyzésnél is.

Huth Gergely korábban a Magyar Nemzetben jegyzett egy publit Mező Gábor nemrégiben megjelent A kultúra megszállása című nagyszerű könyvéről, amelyben a következőket írta Bródyról:

Kapcsolódó vélemény

undefined

Huth Gergely

Magyar Nemzet

Idézőjel

Rájárnak az állami mézesbödönre, a nemzeti oldal jóvoltából megszervezett fesztiválok színpadjairól röhögnek az arcunkba.

»[…] Korántsem volt olyan ártatlan, ügyefogyott káder, hiszen szakszervezeti vezetőként az 1981-es tatai rocktanácson Aczél György kultuszminiszter embereitől lényegében Nagy Feró és az »elhajló« rockzenészek betiltását követelte. Ami nem meglepő, hiszen a nagy hivatásos lázadó akkoriban Koncz Zsuzsával és Zoránnal az Országos Béketanácsban és KISZ-rendezvényeken tüsténkedett.«

Talán akkor kellett volna lázadozni, nem pedig most büszkén posztolgatni az oda nem illő zeneszámait a különböző jobboldali bejegyzések alá. Ha ez ma a lázadás, akkor nagyon ciki, ha pedig ez a partizánakció a potya kattintásokért megy, akkor nemcsak ciki, de végtelenül szánalmas is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. július 24. 16:19
Tini sehol nincs a Győzike,a tótgabi,Fásy Ádi bácsi mellett… Undorító orbán-rezsim. 🤮🤮🤮🤮
bolgar-tehen
2024. július 23. 08:45
Érdemes megnézni, hogyan ,hatolt be csontig az "árpi bácsizó" és örök lázadó Tini Göncz szülinapján Zsuzsu nénivel karöltve. A neten még ott van.
auditorium
2024. július 22. 19:11
Már megvették a magyarok a lemezeit, sokat tapsoltak neki ifjú korában, most életének alkonyán lehet ócsárolni ezt a népet. Másohol kevesebb szerencséje lett volna hangjával.
manitowoc
2024. július 22. 17:31
A cikkben idézett Mező Gábor POFÁTLANUL HAZUDIK. Pofátlan hazugság ugyanis, hogy Bródy "az 1981-es tatai rocktanácson Aczél György kultuszminiszter embereitől lényegében Nagy Feró és az »elhajló« rockzenészek betiltását követelte." NEM követelte, és még "lényegében" SEM követelte. A Neoprimitív, URH, Bizottság és "hasonló alternatív zenekaroktól Bródy János, Benkő László és Presser Gábor különböző mértékben és stílusban ugyan, de ELHATÁROLÓDOTT." Forrás: magyarnemzet.hu/kultura/2021/03/negyven-eve-tartottak-a-tatai-rocktanacskozast-i Bródy pl. ezt mondta: "Itt hivatásos előadóművészi engedéllyel rendelkező zenészek ülnek, s a Tóth elvtárs által említett rossz példák alanyai nem tartoznak hozzánk. Sem az URH, sem az Orgazmus, sem a Bizottság. Utóbbi például képzőművészekből áll. Ők nem rendelkeznek hivatásos előadóművészi engedéllyel." Forrás: www.kemma.hu/helyi-kozelet/2017/09/igy-szakadt-szet-magyar-popszakma-tatan-galeria Továbbá: www.youtube.com/watch?v=NUNXkWDrFa4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!