Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország: egy gazdasági megállapodás, amit érdemes ünnepelnünk

2024. július 04. 12:06

Magyarország az Egyesült Arab Emírségekhez hasonlóan eltökélt a növekedés, a béke és a jólét elérésében.

2024. július 04. 12:06
Saud Hamad Al Shamsi
Vendégszerző

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

A szerző az Egyesült Arab Emírségek magyarországi nagykövete.

Az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország közötti kapcsolat soha nem látott szintre fejlődött. A szorosabb kapcsolatok és a gazdasági virágzás iránti közös törekvésre alapozva nemzeteink számos területen jelentős előrelépést tettek többek között a gazdaság, a beruházások, az infrastruktúra, a kereskedelem, a turizmus és a kultúra területén. A különböző ágazatokban folytatott szorosabb együttműködésünket a közelmúltban a két ország közötti gazdasági megállapodás aláírása, illetve az Egyesült Arab Emírségek gazdasági miniszterének sikeres látogatása, valamint a Gazdasági Vegyes Bizottság 4. fordulójának lezárása fémjelezte.

Az Egyesült Arab Emírségek a kereskedelem, a beruházások és a fejlesztés kiemelkedő globális központjaként a gazdasági fejlődés élvonalában áll. 2023-ban az Egyesült Arab Emírségek nem olajjellegű kereskedelme a világgal 12,6%-kal új csúcsra emelkedett, és így 953 milliárd USD-t tett ki. Ez a szám a jövőben is növekedni fog, köszönhetően annak a bölcs vezetésnek, amely alapító atyánk víziójától vezérelve az Egyesült Arab Emírségeket a világ minden tájáról érkező emberek és vállalkozások számára vonzó célpontként pozícionálta. Az Egyesült Arab Emírségek külpolitikáját pedig megalakulása óta a hosszú távú gazdasági prosperitás támogatásának szenteli a régióban és azon túl is. Ez a rendíthetetlen elkötelezettség abban csúcsosodott ki, hogy az EAE 2022 és 2023 folyamán összesen 97,3 milliárd dollárral a legnagyobb befektetővé vált Afrikában. Ez a hatalmas összeg viszont csak egy százalékát képezi a 2,5 billió USD-t kitevő teljes tengerentúli befektetéseknek.

A jelentős globális komplikációk, köztük a regionális instabilitás és a környezeti kihívások ellenére, mint például a Közel-Keleten uralkodó problémák, az Egyesült Arab Emírségek továbbra is rugalmasan, de határozottan és rendületlenül törekszik a fejlődésre és a növekedésre. A siker receptje nem titok: olyan értékeken alapul, mint a tolerancia, a szuverenitás és a kulturális örökség tisztelete, valamint a béke és a jólét iránti szilárd elkötelezettség.

Magyarországban egy olyan nemzetet látunk, amely sok hasonlósággal és szinergiával rendelkezik. Az Egyesült Arab Emírségek a kulcsfontosságú ágazatokban már eddig is jelentős beruházásokat hajtott végre: többek között az Emirates Airlines, a flydubai, a DP World, az Al Habtoor Group és a Taghleef, amelyek pozitívan befolyásolták Magyarország gazdasági helyzetét. Míg e vállalatok hatása valóban jelentős, az Egyesült Arab Emírségekből további befektetők és vállalkozások egyre szívesebben fordulnak Magyarország felé. Például a gazdasági megállapodás által ösztönzött ingatlanfejlesztés akár az Egyesült Arab Emírségekből, akár máshonnan érkező befektetőknek biztosítékot jelent arra, hogy Magyarország az Egyesült Arab Emírségekhez hasonlóan eltökélt a növekedés, a béke és a jólét elérésében.

Miközben továbbra is az együttműködésünk alapjaira építünk, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország készen áll arra, hogy elinduljon a közös jólét és növekedés transzformatív útján. Nemzeteink közös erősségeinek és erőforrásainak hasznosításával megnyitjuk az utat egy derűsebb és jobban összekovácsolt jövő felé, amelyet tartós barátság és együttműködés jellemez.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Országos főépítész: Új városrészekre van szükség Budapesten

Miként kerülhető el, hogy egy településre kikerüljön a „megtelt” tábla? Mikor születik újjá a rákosrendezői pályaudvar és környéke, épül-e újabb felhőkarcoló? Mindezekre Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára, országos főépítész adott választ. Interjú.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­­­e­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­­i­ ­p­u­­n­c­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Beszélgető
2024. július 04. 13:12
A gazdag arab a jó arab. Többé kevésbé domesztikálja az európai iskolázás, fehér barátok, késsel villával evés. Ha elfogy az olajuk, ugyanolyanok lesznek, mint egy átlagos palesztin...
Mandiner444hu
2024. július 04. 12:16
Több muzulmán több terror Mit is kellene ünnepelnie a magyaroknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!