Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Ungár Péter nekiment az előrehozott választást emlegető Dobrevnek és Magyar Péternek (VIDEÓ)

2024. június 06. 09:09

Az LMP társelnöke azt is kijelentette, hogy Karácsony Gergely rossz politikus és rossz polgármester.

2024. június 06. 09:09
null

Nyitókép: képernyőmentés / Egyenes beszéd, ATV

Az ATV Egyenes Beszéd legutóbbi adásának vendége Ungár Péter, az LMP társelnöke volt. A műsorvezető emlékeztette Ungárt, hogy Karácsony Gergely határozottan cáfolta azt a vele szemben megfogalmazott kritikát, miszerint miniszterelnöki ambíciói lennének 2026-ra nézve. 

Az LMP társelnöke szerint azonban amikor Karácsony 2019-ben főpolgármester lett, akkor is azt állította, hogy 2022-ben nem indul miniszterelnök-jelöltként. 

Tehát ez nem egy igaztalan kritika” – fogalmazott ennek kapcsán Ungár.

Előrehozott választások

Az LMP politikusa korábban, a köztévé EP-listavezetői vitáján azzal érvelt, hogy a a mostani választás nem az Orbán-kormány megdöntéséről szól, és nem mond igazat az a politikus, aki azt állítja, hogy az Orbán-rendszert lehet dönteni vasárnap.

Dobrev Klára és Magyar Péter azt mondja, hogy ha a Fidesz rosszul szerepel, akkor előrehozott választások lesznek. Ezzel szemben én azt állítom, hogy 2004-ben és 2009-ben nem a kormánypárt, hanem az akkori ellenzék nyerte meg az EP-választásokat, és kitöltötte az országgyűlés a ciklusát, nem lett előrehozott választás.

Ha most a Fidesz nulla EP-mandátumot szerezne, attól még 2026-ig Orbán Viktor marad a miniszterelnök” 

– magyarázta Ungár. Mint mondta: követelni bármit lehet, attól még Dobrev és Magyar állítása nem lesz igaz.

Ezt is ajánljuk a témában

A kampányok

Az LMP társelnöke szerint óriási hiba volt az EP-választásokat és a helyhatósági választásokat egy időpontban megszervezni.

Egyszerűen nem tudtunk lefolytatni két ilyen különböző kampányt együtt. Az emberek egy sokkal jobb színvonalú kampányt érdemeltek volna. A főváros ebből pozitívan kitűnik. Fővárosi ügyek bejöttek azért, mert Vitézy Dávid lett a jelölt” – jegyezte meg. Majd hozzátette: arra kéri a nézőket, képzeljék el egy pillanatra azt a szituációt, hogy nincs Vitézy jelöltsége. 

Csak Karácsony és Szentkirályi van. 

Miről szólt volna a főpolgármesteri kampány? »Orbán-Orbán, Gyurcsány-Gyurcsány, te nem tudsz vezetni, te meg kormányszóvivő voltál«. Nem lett volna fővárosi közügyekről szó. 

Vitézy bárhogy is szerepel majd vasárnap, már elérte azt, hogy fővárosi szakmai ügyekről volt szó a kampányban” – szögezte le. Ungár kijelentette: mióta Vitézy kiütötte Karácsonyt a Partizán vitájában, azóta a számok azt mutatják, hogy egyre inkább jön föl.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:04
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­e­l­d­ ­­a­­ ­s­­z­­e­­­x­­i­ ­p­­­u­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Massimiliano Prospero dArco
2024. június 06. 12:13
aki dobrevékre, orbánékra vagy magyar petikére szavaz, az magyarország ellen szavaz...
Gullwing
2024. június 06. 10:11
Az LMP társelnöke szerint óriási hiba volt az EP-választásokat és a helyhatósági választásokat egy időpontban megszervezni. „Egyszerűen nem tudtunk lefolytatni két ilyen különböző kampányt együtt Nos a képességeiteket ez is meghaladja... Ezt eddig is tudtuk.
5m007h 0p3ra70r
2024. június 06. 10:07 Szerkesztve
» cutcopy 2024. június 06. 09:15 A rendszerváltás óta eddig csak 2009-ben lett volna értelme előrehozott választásoknak..« Azt meg karhatalmi erőszakkal csarnokvízbe fojtották.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!