Szakértő: A magyarok nem kérnek a háborúpárti képviselőkből

2024. június 04. 08:13

A június 9-ei választás sorsfordító jelentőséggel bírhat az egész kontinens számára.

2024. június 04. 08:13
Pro-Russian Rebels Regain Control Of Uglegorsk, Ukraine

Nyitókép: Pierre Crom/Getty Images

Annál hangosabb lesz a béke iránti igény, minél több békepárti politikust küldünk Brüsszelbe

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász. 

A Századvég jogi szakértője szerint a Fidesz választási programja egyértelművé tette, hogy az Európai Unió jelenlegi vezetése nem képes kezelni a kontinenst súlytó problémákat, főként az Ukrajnában dúló háborút. „Az európai parlamenti (EP) választásokon nemcsak pártlistákra, hanem egyúttal háborúra vagy békére is szavazunk. Vannak pártok, amelyek nyíltan háborúpárti álláspontot képviselnek, fegyvereket és katonákat küldenének Ukrajnába, valamint vannak olyan pártok is – mint hazánkban a Fidesz és a KDNP –, amelyek nyíltan vállalják a békepárti álláspontjukat. Ezzel a magyar és nem utolsósorban az európai emberek akaratát is képviselik, szemben a brüsszeli elittel, amely döntései során a globalista, háborúpárti nagytőke érdekeit tartja szem előtt” – tette hozzá ifj. Lomnici Zoltán.

A baloldal nem képes változni

A szakértő emellett hangsúlyozta, hogy a szomszédunkban dúló háború az emberi veszteségeken túl, a gazdaságra is komoly csapásokat mér, „a baloldal pedig mindeközben még mindig háborúba sodorná az országot, mit sem törődve fiatal­jaink életével és azzal a súlyos történelmi teherrel, amelyet az elmúlt évszázadban kénytelenek voltunk magunkkal cipelni”.

Teljesen elvakítja őket a politikai haszonszerzés és a hatalom újbóli megkaparintásának vágya, amiért cserébe nekik semmi sem drága

– hangsúlyozta az alkotmányjogász. 

Emellett a szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a június 9-ei választásnak kiemelt jelentősége lehet, hiszen ezáltal meghatározó üzenetet küldhetünk az európai elit számára. Ez az üzenet pedig túl fog mutatni a 21 magyar képviselőn. „Annál hangosabb lesz ugyanis a béke iránti igény, minél több békepárti politikust küldünk Brüsszelbe. Hazánknak pedig példaként kell elöl járnia, megmutatva, hogy a magyarok nem kérnek sem a háborúból, sem a háborúpárti képviselőkből.” – mondta ifj. Lomnici Zoltán.

A június 9-ei választás sorsfordító jelentőséggel bírhat az egész kontinens számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2024. június 06. 04:26
Alapjában véve baloldali beállítottságú lennék, ezért először a szociáldemokrata/zöldnek csak csúfolt listákat vettem számba, de egyből arra jutottam, hogy nem kérek, akár az EP, de a megyei listáikon szereplő egyetlen jelöltjükből sem az alábbiak miatt: - Dobrev Klárával kezdve Tüttő Katával bezárólag túl sokat tudok a listán szereplőkről ahhoz, hogy az EP-listán rájuk tudnék szavazni, - Vidéki lévén, még inkább érdekelt a megyei jelöltjeik listája, ahol az egyetlen MSZMP-MSZP pártkáder-csemete kivételével. még a kutya sem tudja, hogy kik ők, merre van hazájuk, és mit akarnak, miközben a mögöttünk maradt 5 évben, de még a választási kampányban se szólt róluk még a fáma sem, nemhogy részükről, vagy a kamuszociáldemokrata/álzöld DK - MSZP - Párbeszéd kamubaloldali pártok részéről erre jártak volna.
Lajoss
2024. június 05. 08:58
Egyelőre az orbán-rezsim vásárolja változatlanul a méregdrága orosz gázt, amivel támogatja az orosz agressziót. 🤮🤮🤮
Valodi
2024. június 05. 00:20
Intel 20:31 "Az egész cirkusz az orosz államszövetség felbomlasztását célozza" - ki is tudja: "Nem sokkal később, amikor kiderült, hogy Hitler nem támogatja az ukrán önállóságot, Bandera szembefordult a németekkel, ezért az ukrán vezetőt letartóztatták. Az OUN ezután földalatti szervezet lett, az ukrán erők pedig egyszerre harcoltak a németekkel és a szovjetekkel. Ez a harc a II. világháborúval sem ért véget: a fegyveres ellenállás Nyugat-Ukrajnában egészen 1950-ig tartott. Ez ma sem pusztán távoli múlt: Bandera Nyugat-Ukrajnában az elmúlt években újra nemzeti hősként jelenik meg, míg Putyin rá mutogatva igyekszik fasisztának és neonácinak beállítani minden olyan erőt, amely egy Oroszországtól független Ukrajnát szeretne."
Intel
2024. június 04. 20:24
Nyilvánvaló, hogy rengetegen szavaznak majd az ellenzékre. Kb annyi ellenzéki képviselő lesz mint kormánypárti. Viszont ez nem számít se ide se oda mivel több mint 700 képviselő van és Magyarország tán két tucatnyit delegálhat. Szóval vihar a biliben az egész a Békemenettel együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!