Szabálytalanságok történtek, meg kell ismételni a választásokat

2024. június 25. 08:48

Számos településen június 9. után július 7-én is nyílhatnak az urnák. Budapest még kérdőjeles.

2024. június 25. 08:48
null

Nyitókép forrása: MTI/Lakatos Péter

 

Bár a főpolgármester-választás még nem dőlt el Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között – nincs végleges eredmény, s egy köztes döntést is hozhat már kedden a Kúria (de legkésőbb szerdán erre sor kell, hogy kerüljön) –, a Nemzeti Választási Iroda most közleményében jelezte,

hogy összesen nyolc esetben döntöttek a területi választási bizottságok, illetve a Kúria egyes voksolások megismétlése mellett

– különböző jogszabálysértések miatt.

A polgármesterválasztást várhatóan hat településen ismétlik meg: Nemesdéd (Somogy), Ricse (Borsod-Abaúj-Zemplén), Penészlek Nyírkáta, Ópályi 2. számú szavazókör (Szabolcs-Szatmár-Bereg) és Nagytarcsa 4. számú szavazókör (Pest vármegye). Két településen, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ófehértón és Nagykállón a roma települési önkormányzati választás megismétléséről döntöttek az illetékesek. Ezekre július 7-én kerülhet sor.

Ugyanakkor időközi választásokról is született döntés – szavazategyenlőség vagy épp jelölt hiánya miatt. Ennek fényében Kissomlyón (Vas), Zalakomáron (Zala), Büssün (Somogy), Koppányszántón (Tolna), Kerepesen (Pest), Bajánsenyén (Vas), Rátóton (Vas) és Sajóivánkán lesznek majd voksolások augusztus végétől.

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 25. 09:11 Szerkesztve
Hiba volt a két választást összevonni! Megint csak az önkormányzati szféra dolgozóiról húzták le a következő bőrt, legalább azt kéne megvárni, míg kinő az új bőr rajtuk. 11 jegyzőkönyvet kitöltögetni két példányban, ki tudott ott mindenre kiterjedően oda figyelni 20 órányi strapa közben???? Nem vettek tudomást az ember átlagos fizikai lehetőségeiről! Erről ennyit!
nemugatolmerkapol
2024. június 25. 09:09 Szerkesztve
Budapesten 41 fős, masszív többsége van Karácsonynak. A baloldali kerületekben, ahol a legtöbb érvénytelen szavazatt született, sok helyen nem Szentkirályi, hanem Vitézy (!!!) neve volt áthúzva. Ha a baloldalnak minimálisan is számítana a demokrácia és a nép akarata, Karácsony már előzetesben lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!