Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

„Sikeres tárgyalásokat folytatunk” – nagyon pozitívan beszélt Orbán Viktorról az ukrán miniszterelnök-helyettes

2024. június 29. 20:45

„Van párbeszéd, nem egyszerű, vannak sajátosságok, de mi hozzájárulunk az európai jövőnkhöz...” – mondta Olha Sztefanyisina.

2024. június 29. 20:45
null

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Olha Sztefanyisina, Ukrajna miniszterelnök-helyettese szombaton egy tévéadásban az Orbán Viktor kormánya és a Kijev közötti kapcsolatok sikeréről beszélt – számolt be róla a Jevropejszka Pravda. Sztefanyisina megemlítette a 11 pontból álló magyar kéréseket is, amelyet a magyar kormány a nemzeti kisebbségek politikájával kapcsolatban fogalmazott meg még korábban.

Arról is beszámolt, hogy szerinte Magyarország biztosította arról, hogy „nem sérti meg Ukrajna területi integritását”.

Sztefanyisina a lap szerint az adásban megjegyezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kormányának „nagyon sajátos megközelítései vannak a tárgyalásokhoz”, ennek ellenére még így is sikereket értek el. „Van párbeszéd, nem egyszerű, vannak sajátosságok, de mi hozzájárulunk az európai jövőnkhöz...

– fogalmazott az ukrán miniszterelnök-helyettes.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. július 01. 10:29
Ukrán kormány hiteltelen hazug , nem szabad elhinni amit mond , papíron mindent ígér , de nem teljesíti.
tomekjosef
2024. június 30. 17:06
Ajaj, ha valaki az Orbánt dicséri arra nem sok jó vár hoholiában.
Beszélgető
2024. június 30. 14:26
Ameddig nincs választás ukrajnában és nincs legitim vezetés, addig teljesen értelmetlen a hatalom bitorlókkal bármiről is egyeztetni...
obi-wankenobi
2024. június 30. 12:07
Az Oroszok szorítottak egyet a bilincsen. zselé kezd fúldokolni, ezért kezd azokba kapaszkodni, akik biztos talajon állnak. Darth macron Vader már elsűlyedt a birodalmi mocsarában. Darth ursula von Darth Vader még kapaszkodik valamelyest, de ő se biztos pont már zselének. bidé is el fog sűlyedni a birodalmi mocsárban. Orbán Viktor pedig pontosan ugyan olyan stabil talajon áll, mint eddig, hanem még stabilabb. Ezért szált le zselé a műanyag magas lováról. Pontosabban leolvadt alatta a műló, mert a forró talaj megolvasztotta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!