Lengyelország
ÉLŐ
Ausztria

Nógrádi meló: 4,5 kilométernyi kábelt loptak el a csibészek

2024. június 11. 10:02

Az elképesztő lopás kivitelezése után több fordulóval Szlovákiába szállították a szajrét.

2024. június 11. 10:02
tömegközlekedés

Nyitókép: MTI Fotó / Máthé Zoltán

A vádirat szerint a vádlottak 2024. március 3-án, éjszaka, ellopták az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonal Nógrádszakál és Litke közötti szakaszán 4,5 km hosszúságú távközlési légkábelt. Láncfűrésszel kivágtak 36 darab fa tartóoszlopot – melyekből több a vasúti sínekre dőlt –, majd levagdosták és feldarabolták a légkábelt, melyet személygépkocsival, több fordulóval Szlovákiába vittek és ott eladtak – írja az Ügyészség.

Az is kiderült, hogy a három férfi a kábelek ellopásával és a pálya megrongálásával összesen 9.301.500 forint kárt okozott.

Ellenük társtettesként, jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűncselekmény a vád. Bűnösségük megállapítása esetén végrehajtandó szabadságvesztés mellett közügyektől eltiltás vár rájuk.

A szakaszon ugyan a személyvonatok közlekedését 2023. augusztus 1. napján megszüntették, azonban a vasúti pályán ritkán, menetrenden kívül nemzetközi tehervonatok közlekednek. A megrongált távközlési kábel az érintett vasúti pályán lévő állomások közti kommunikációt, így a vasúti közlekedés biztonságát szolgálta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­k­­e­l­­­d­­­ ­a­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
alexandrosz-2
2024. június 11. 20:05 Szerkesztve
Cigány meló. A szemkilövők és vérügyészek védik őket, a zsidó kommunista bírák pedig vicces ítéletekkel bátoritják a cigány biológiai fegyvereiket. A bamba magyarok pedig elszenvedik, fizetik, türik. Megérdemeljük!
paperfellow
2024. június 11. 16:56
Van olyan népcsoport, ahol az abc Á-val kezdődik.
paperfellow
2024. június 11. 16:55
C típusú sibészek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!