Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Nekünk sikerülhet, ami 104 éve nem sikerült” – egyértelmű üzenetet küldött Orbán Viktor (VIDEÓ)

2024. június 06. 08:53

A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy vasárnap mondjon nemet a háborúra.

2024. június 06. 08:53

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, kedden, a nemzeti összetartozás napján ünnepélyes keretek között átadták Geszten a Tisza-kastélyt.

Az átadón Orbán Viktor úgy fogalmazott, a 104 évvel ezelőtti országvesztést „egy olyan háború hozta a nyakunkba, amelyet az akkori miniszterelnök, Tisza István minden porcikájával ellenzett. (...)

De az országnak nem volt elég ereje, hogy kimaradjon a háborúból.

Egy olyan birodalomhoz voltunk hozzáláncolva, mely a háború és béke kérdését megtartotta magának. Bécsben és Budapesten is tele volt a padlás háborús uszítókkal, hamis messiásokkal, külföldi ügynökökkel. Hiába volt a nemzet jövőjéért érzett felelősség, Magyarországnak egy rá kényszerített háborúba kellett bemasíroznia”.

A háború, melyet Tisza István ellenzett, olyan háború volt, amelyen nemcsak a legyőzöttek, de a győztesek is rajta vesztettek”

– szögezte le Orbán Viktor, aki Facebook-oldalán csütörtöki bejegyzésében még arról is írt, hogy 

Nekünk sikerülhet, ami 104 éve nem sikerült. Vasárnap mondjunk nemet a háborúra!”

A vonatkozó bejegyzést, – mely betekintést nyújt a Tisza-kastély tárlatába is – alább tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. június 06. 13:34
NEM-et mondok a háborúra, és a háborús agresszort támogató FIDESZ-re is.
Tommaso
2024. június 06. 13:33
Szijjártó a ruszkicsicska orbán-kormány tagja Nem véletlen, hogy nem magyar kitüntetése van, hanem magas orosz állami.
Tommaso
2024. június 06. 13:27
Csak a megvezetett FIDESZ hivek nem tudják, hogy a háborúról NEM az EP-képviselők döntenek. Csak a megvezetett FIDESZ hivek nem tudják, hogy a NATo egy védelmi katonai szövetség, s NEM indit6 háborút Ha egy tagja mégis ezt tenné, a többinek NEM kötelessége támogatni.
Tommaso
2024. június 06. 12:43
Szijjártó Péter minden magyar számára világossá tette: HAZUDIK a FIDESZ, mikor azt áIIitja, hogy mi, magyarok lennénk az elsők, akiket a frontra küldenének. Egy állam hadbalépéséről ugyanis az adott ország kormánya ill. parlamentje dönt. ÓRBÁN is HAZUDIK, még a magyar történelemről is. Ugyanis az akkori JobbboIdaIi politikusok döntöttek Mo.. hadbalépéséről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!