Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Momentumos politikus Donáthékról: „Egy ilyen választási bukta után természetes, hogy az elnök és a komplett elnökség lemond”

2024. június 18. 17:18

A zuglói polgármesterválasztást megnyerő momentumos Rózsa András a szocialista Horváth Csaba ügyeit is lerázta magáról.

2024. június 18. 17:18

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

„Donáth Anna megmondta előre, ha sikertelen lesz az EP-választás, le fog mondani. Nálunk a felelősségvállalás természetes. Egy ilyen választási bukta után természetes, hogy az elnök és a komplett elnökség lemond. Ez az a mentalitás, amit hiányolunk az országból” – mondta Rózsa Andrása a 444-nek adott interjújában.

Rózsa szintén elárulta, biztos benne, hogy a párt vezetéséről lemondott Donáth Anna „meg fogja találni a testhez álló feladatot. Ami hasznos a Momentumnak, az ügynek és a rendszerváltásnak is”.

A momentumos politikust arról a Horváth Csabáról is kérdezték, akit ő fog váltani Zugló polgármesteri székében. Mint mondta:

Borzasztóan nehéz volt úgy dolgozni, hogy a fél szememet állandóan azon kellett tartanom, hogy éppen mit akarnak ellopni a szocik.”

Mint ismert, 

Rózsa András évekig a szocialista Horváth Csaba alpolgármestere volt, majd a Momentum hivatalos weboldalán bejelentette mint a párt popolgármesterjelöltjét. Bejelentésükben úgy fogalmaztak, Rózsa „eddig a kerület alpolgármestere volt, de a kampánya miatt lemondott erről a pozíciójáról”.

Rózsa most a 444-nek adott interjújában tagadta, hogy Horváth Csaba alpolgármestereként „asszisztált” volna. Mint mondta, a saját feladatát látta el. A Momentum jelöltje a választáson a szavazatok 36,61 százalékát kapta meg. A Fidesz-KDNP-s Borbély Ádám nem sokkal maradt le utána, a voksok 32,18 százalékával. Az eddigi polgármester, Horváth Csaba csupán a harmadik helyre ért be 21,37 százalékkal.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fenris
2024. június 18. 19:40
Szerintem ideje bevetni Fegyőrt, ő a titkos fegyver, már ha sikerült belevarrni a fejébe Kádár ellopott koponyájából a revitalizált agyat :)
Hangillat
2024. június 18. 19:09
".-. a fél szememet állandóan azon kellett tartanom, hogy éppen mit akarnak ellopni a szocik. Ami hasznos a Momentumnak, az ügynek és a rendszerváltásnak is”. Kleptokráciai rendszerváltás.
nempolitizalok-0
2024. június 18. 18:21
Végre eltünsz a picsába te hazaáruló büdöslibsi!
Gullwing
2024. június 18. 18:11
Á hogy tudná már ez a fasz hogy a főnöke anno mit és hogyan lopott!🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!