Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Miskolci polgármesterjelölt: A mai világban ahhoz, hogy haladni tudjon egy város, menedzser szemléletű vezetésre van szüksége

2024. június 06. 05:22

Mi olyan programokat dolgoztunk ki, amelyek megvalósításával Miskolcnak reális esélye van arra, hogy ismét felzárkózzon Magyarország vezető nagyvárosai közé – mondta lapunknak adott interjújában Tóth-Szántai József, a Fidesz által támogatott jelölt.

2024. június 06. 05:22
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nyitókép: Facebook

Veres Pál egy ciklust vállalt, meglepte a polgármester döntése, hogy nem folytatja? Úgy tűnt, pokoli belharc folyik a városban, mindenki mindenki ellensége lett hirtelen.

Egy várost vezetni csak csapatban lehet. A Veres Pált támogató Velünk a Város nevű frakció, amelynek több ellenzéki párt is tagja, az elmúlt években darabjaira hullott. A ciklus végére Veres Pál magára maradt. Szövetségesei becsapták, cserbenhagyták. Így, ilyen közegben még egy céget sem lehet vezetni, nemhogy egy ilyen nagy múltú várost, mint Miskolc. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy azok az ellenzéki pártok, azok az ellenzéki képviselők, akik az elmúlt időszakban megpróbálták ellehetetleníteni a város jelenlegi polgármesterét, most mégis az ő háta mögé bújva próbálnak meg maguknak politikai tőkét kovácsolni. Ez a széthúzás és tehetetlenség sajnos az elmúlt években lecsapódott Miskolc mindennapjaira is. A tömegközlekedés színvonala sohasem látott mélységekbe zuhant, romlott a közbiztonság, kritikán aluli a köztisztaság helyzete és még sokáig sorolhatnám a sort.

Mit gondol arról, hogy a DK ilyen vehemenciával támadta Veres Pált?

A DK volt az egyike azon pártoknak, akikről az előzőekben beszéltem. Elképesztő módon, az elmúlt időszakban a Velünk a Város frakciót alkotó pártok, így a DK is, saját maguk ellenzékei lettek.

Hogy értékelné az elmúlt öt évet?

Kampányszlogenünk: „hogy végre fejlődjön Miskolc”. Azt gondolom ebben minden benne van. Miskolc egy kiváló adottságú város. Kéznyújtásnyira a Bükktől, számos tó ölelésében, Tokaj-hegyalja szomszédságában. Az, hogy ilyen természeti környezetben mégis arról kell beszélnünk, hogy hogyan tudunk felzárkózni a hozzánk hasonló nagyvárosokhoz – elszomorító. Miskolcnak Magyarország vezető nagyvárosai közt a helye! Az elmúlt 5 évet a tehetetlenség, a teszetoszaság, a szakmaiatlanság jellemezte. Ezért is mondjuk azt, hogy nem vesztegethetünk el újabb öt évet. Itt az ideje, hogy végre fejlődjön városunk, ehhez pedig az kell, hogy fiatal, agilis, szakmájukhoz értő, menedzser szemléletű vezetők vegyék át a város irányítását. 

Mi ment félre az utóbbi években, hogy hozná azokat helyre?

Azt gondolom a mai világban ahhoz, hogy érvényesülni, haladni tudjon egy város, menedzser szemléletű vezetésre van szüksége. A mostani városvezetők nem ilyenek. Nem lehet minden problémára a kormánytól várni a megoldást. Ezek az idők már elmúltak. A piaci szemléletet az önkormányzatok szintjére is be kell hozni. Innovatív megoldásokkal, újfajta szemlélettel, megfelelő városmarketinggel kell felépíteni és a befektetők, turisták számára is kecsegtetővé tenni egy térséget, egy települést. Mi olyan programokat dolgoztunk ki, amelyek megvalósításával Miskolcnak reális esélye van arra, hogy ismét felzárkózzon Magyarország vezető nagyvárosai közé. Kidolgoztuk a Bükk városa projektet, amelynek keretében zöld, innovatív, környezetbarát beruházásokat, fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani. Olyanokat, amelyek nem csak Miskolc gazdaságára, hanem idegenforgalmára, így az itt élők mindennapjaira is kihatással lesznek.

Nem fél attól, hogy polgármesterként belekerül ebbe a politikai mocsárba?

Nem az a hős, aki elmegy Miskolcról, hanem az, aki itt marad. Ez a gondolat egyik beszélgetőpartneremtől származik és azt gondolom ebben a kijelentésben sok minden benne van. Sok tehetséges, Miskolcért, a lakókörnyezetéért tenni akaró él ebben a városban. Sok, de évről-évre egyre kevesebb. Nekik szeretnénk teret adni és lehetőséget biztosítani. Valamit tennünk kell annak érdekében, hogy végre fejlődjön Miskolc, hogy megállítsuk a népességfogyást, hogy gyermekeink is itt képzeljék el jövőjüket, hogy élhetőbb, tisztább és kulturáltabb legyen a város. A csapatomhoz tartozó képviselőjelöltekkel mindent meg fogunk tenni, hogy Miskolcot fejlődő pályára állítsuk.

Ezt is ajánljuk a témában

A Pont Mi – Lokálpatrióták Egyesülete színében indul, a Fidesz pedig beállt ön mögé. Nem lett volna jobb egyből a Fidesz színeiben indulni?

Akkor, amikor az egyesület tagjaival elhatároztuk, hogy polgármesterjelöltként megmérettetem magam, még nem álltak mögöttem pártok. Azt láttuk, hogy Miskolc nagyon rossz irányt vett. Elképzelések és tervek nélkül sodródik a város, annak ellenére, hogy Miskolc bevételei milliárdos nagyságrendben nőttek. A jelölést követően valamennyi pártot megkerestük. Három párt válaszolt megkeresésünkre, a Fidesz, a KDNP és a Jobbik. Ez utóbbi képviselőivel a személyes találkozóig nem jutottunk el.

Rádiós karrierje miatt sokan ismerik Miskolcon. Népszerű is?

Az majd június 9-én kiderül!

Szokott standolni, miről panaszkodnak önnek a miskolciak, mit szeretnének?

Három olyan terület van, ami azonnali beavatkozást igényel. A tömegközlekedés, a közbiztonság és a köztisztaság. Járatsűrítéssel megszüntetjük a zsúfoltságot a buszokon és villamosokon. Szakemberek és mesterséges intelligencia bevonásával csatlakozásokra épülő új menetrendet vezetünk be. Állandót és kiszámíthatót. Olyan menetrendet, ami találkozik a lakossági igényekkel. Amennyiben bizalmat szavaznak nekünk a választók azonnal visszaállítjuk a

Seriff-rendszert is. A tömegközlekedési eszközökön, a frekventáltabb városrészekben, a bűnügyileg fertőzöttebb utcákban, parkokban és aluljárókban is seriffek teljesítenek majd szolgálatot, hogy a fiatalok és az idősek is biztonságban közlekedhessenek a városban. Ezeken kívül megvalósítjuk Miskolc történetének legnagyobb újraaszfaltozási programját. Felszámoljuk az eddigi kátyúzási rendszert, a kritikus utakat újraaszfaltozzuk, az aknákat szintbe hozzuk! Ebben Lázár János, építési és közlekedési miniszter úr támogatását is bírom már. Ezen kívül elindítjuk a Salkaházi 2 programot! A jelenlegi juttatásokon felül a jogosultaknak egy átfogó egészségügyi szűrővizsgálatot is biztosítunk, amelyet ingyenesen vehetnek majd igénybe. Ezek azok a dolgok, amelyek megfelelő alapot biztosítanak egy fejlődő Miskolcnak. Mert lépnünk kell, valóban nincs több elvesztegetni való ideje a városnak!

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2024. június 06. 14:53
Pécset is leuralta a menedzser szemléletű városvezetés. Van is adósság rendesen. :-)
syphax
2024. június 06. 11:20
T. "szilvarózsa" kommentelőtársnak. Szóval már id. Dr.Barkai László szülész-nőgyógyás főorvos SEM(!) VOLT--ÚGYMOND--TŐS-GYÖKERES MISKOLCI, még ha bizonyos körökban "annak" is próbálta magát beállitani. De Ő id Dr Barkai László legalább egész vagy majdnem egész orvosi pállyáját valóbsn itt "futotta be"--hogy hogyan(?) arról inkább most ne ejtsünk szót. ÁMDE! ERRŐL A MOSTANI BARKAI DOKTORRÓL--aki most polgármesteri bársonyszékre aspirál 65 évesen--nos, róla MÉG ENNYI SEM(!) MONDHATÓ EL, legföljebb annyi, hogy itt járt óvodába meg ált. oskolába.....
gyzoltan-2
2024. június 06. 08:42 Szerkesztve
"-menedzser szemléletű vezetésre van szüksége" Bár jelenleg a főkérdés valóban a háború és béke kérdése mindnyájunknak, akik ezt nem fogják fel, azok a szerencsétlenek felé legyünk részvéttel, hogy Isten kevesebbet juttatott nekik... DE! -nem csak város-vezetésben, de az ország-világ vezetésben is illene a józan észnek, a realitásnak felülkerekednie, érvényesülnie... Az eredményesség valósága és látszata nem minden..! A mértéktelen "ingatlanfejlesztés" a pénz, a profit, a percent hajszolása.., bizony benne van a kockázat, visszahathat... Mértéktartásra vagyunk kötelezve mindnyájan, még a "zöldek" is, a néhol elvadult követeléseikkel egyetemben.., vagy ki tudja... Az égető, perzselő Nap izzó sugarai adnak e időt a mértéktartásra..?! -a halmozott egyéb környezeti hatásokról nem is beszélve... Az is lehet, hogy felesleges a latolgatás, az intelem: a zsidóság ukrajnai háborúja az orosz atomarzenál ellen, minden kérdésre kielégítő választ ad, adhat..!
buckafej-2
2024. június 06. 07:54
Sajnos Miskolc nagyon megy lefelé. 2019-ben megválasztottak egy balos koalíciót, miközben az egész ország fideszes volt. Veres Pál polgármestert a DK viszonylag hamar hátbaszúrta. Csak abban voltak jók, hogy minden elvtársat benyomjanak valami sportállásba. Bocsánat, de az ittenieket jellemzi, hogy Rokker Zsolti képviselő lehet Miskolcon. (most is indul) Tipikus buta, komcsi, proli lakói vannak nagy számban. Persze nem mindenki, de rossz látni a sok szemetelő, bunkón közlekedő, viselkedő, vezető, parkoló embert. 1980-ban 208 ezer lakója volt, most nem éri el a 150 ezret. Zuhanórepülésben van, nem tudom, meg lehet-e még állítani. Legalább 20 év polgári, jobboldali vezetés kellene neki, de itt önsorsrontóan sok buta proli lakik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!