Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Menekül a sajtó elől a korrupciógyanúba keveredett Trippon Norbert (VIDEÓ)

2024. június 03. 16:14

A napokban robbant ki az ügy, miszerint a DK újpesti polgármesterjelöltje házfelújítását közpénzből finanszírozhatták – Budai Gyula vesztegetés miatt tett feljelentést.

2024. június 03. 16:14

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Biztonsági őröket hívtak a Magyar Nemzet stábjára, mert a DK újpesti polgármesterjelöltjét szerették volna kérdezni a botrányos házfelújításával kapcsolatban. Trippon Norbertet hetek óta bújtatják a sajtó elől.

Mint ismert: a DK újpesti polgármesterjelöltje (jelenleg a kerület alpolgármestere) 2019-ben vásárolt egy kerületi ingatlant, majd felújíttatta azt. A Magyar Nemzethez eljuttatott számlák szerint a beruházást a Motingatlan Kft. végezte több tíz millió forint értékben. Csakhogy egy ismeretlen bejelentő elmondása alapján a munkát valójában a SZIN-KER Építő Kft. végezte le.  Ez a cég pedig az érintett időszakban a baloldali vezetésű újpesti önkormányzattal csaknem háromszázmillió forint értékű szerződésben állt.

A Magyar Nemzet arról számolt be korábban, hogy a hatóságok kihallgatták a Motingatlan ügyvezetőjét, aki bevallotta, hogy a SZIN-KER Építő Kft. ügyvezetője évekkel ezelőtt azzal kereste meg, hogy az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert felesége házának felújításához tudna-e számlákat kiállítani a Motingatlan nevében. Az ügyletbe belementek, majd csaknem bruttó 23 millió forint értékben ki is állították a számlákat.
Amikor vasárnap este a Magyar Nemzet szerette volna kérdezni az ügyekről a jelenlegi alpolgármestert, és szembesíteni a szerkesztőség birtokába került számlákkal, meglehetősen indulatosan reagált és egyből futásnak eredt, majd egy munkatársa sietett a segítségére, aki biztonsági őröket hívott a stábra.

Budai Gyula a sajtóban megjelent vallomásrészletek alapján vesztegetés bűncselekménye miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészégen. 

A fideszes országgyűlési képviselő szerint a korrupció gyanúja is felmerül.

Ezt is ajánljuk a témában


 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 06. 06:36
Ettől még lazán megválasztják. Ami politikai értelemben nem lenne rossz, mert sokkal erősebb kép egy korrupt politikust bilincsben elvinni a hivatalból és büntetőeljárásban lemondatni, mint csak simán megverni egy választáson. Mondjuk ezt a sztorit is érezzük annyira erősnek, mint 5 éve a kispestit, amiből aztán nem lett semmi. Meglátjuk ebből mi lesz.
Bitrex®
2024. június 03. 19:28
Hogy is mondta a Lackner vagy a Krinyó öt éve? "Aki nem tud évi 100 milliót keresni az önkormányzati politikában, az hülye." Gondolom, ez a prosztó, rosszarcú Trippon nem akarta, hogy hülyének nézzék a "balos" kollégái.
lemez
2024. június 03. 18:01
Milliárdokat osztottak vissza a főv!rosban,÷s s baloldali önkormányzatokban.Ezért kellett a húgyosnak a főváros,elővették a 2010 előtti recepteket.A főváros,az önkorm!nyzatok ,az ország csődben volt.Ezért kellett a hangos szlogen hogy Orbán lop,kivéreztet.Ha sokszor mondják a hazugság igazságnak hiszik.Jó be is etették a jónépet.
papalimapapa
2024. június 03. 17:21
Ha mindez igaz és bizonyítható, akkor ezek miért szaladgálhatnak még mindig szabadlábon? De ha én valahol tilosban parkolok, azonnal jön a bírság és a végrehajtóval fenyegetés. A Kern művész úr parkolási hülyeségeit is megunta a II. kerületi polgármester és lépett. Mondjuk Kern tett is érte és Bujtor Csöpi már nem segítehetett. De hol van Polt Péter és az ő hivatala? Most éppen hol pecáznak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!