Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Sajtóértesülés: Baloldali pénzszivattyú állhat a Trippon-botrány hátterében

2024. május 31. 16:22

Újabb korrupciós kapcsolatra bukkanhattak.

2024. május 31. 16:22

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

Nyitókép: Trippon Norbert, a Demokratikus Koalíció újpesti alpolgármestere. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A gyanú szerint több tízmillió forint értékben fiktív számlákat vásárolt Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármester felesége, hogy ezzel legalizálja családi házuk felújítását. A házfelújítás kapcsán egy héttel ezelőtt tartott házkutatást a költségvetési csalás gyanújával nyomozó NAV Tripponéknál, ám azóta egyre több részlet került nyilvánosságra az érintettekről.

A Mandiner beszámolt róla csütörtökön, hogy Budai Gyula hivatali vesztegetés gyanújával feljelentést tett az ügyészségen.

A fellelhető információk szerint ugyanaz az építőipari vállalkozás újította fel Trippon Norberték családi házát, amely Gyurcsány bizalmasa, a Mártha Imre fémjelezte közművek, illetve több baloldali vezetésű önkormányzatnál is nagyot kaszált az elmúlt években – írja a Magyar Nemzet a PestiSrácok.hu értesüléseire hivatkozva.

A Magyar Nemzet szerint a főként százmilliókat zsebre tevő vállalkozás nem más, mint a Szin-Ker Építő Kft.

A lap szerint erős a gyanú, hogy a szerződésért cserébe végezték a ház felújítását, méghozzá közpénzből – hangsúlyozta a NAV-nak a bejelentő, aki még egy nagyon fontos információt közölt az adóhatósággal: tudomása szerint Trippon a fiktív számlákat a Motingatlannak a saját bankszámlájáról, átutalással egyenlítette ki. A lap szerint mindez Trippon felelősségét is felvetheti a jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban. Az ügynek egyébként már van három gyanúsítottja is. 

A Magyar Nemzet emlékeztetett: az egyik gyanúsított a Motingatlan ügyvezetője, aki a lap közlése szerint terhelő vallomást tett Trippon Norbertékra.

Baloldali pénzszivattyúra bukkant a jobboldali média?

A férfi a nyomozóknak elmondta, a fent említett Szin-Ker Építő Kft. ügyvezetője néhány éve azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert felesége házának felújításához tudna-e számlákat kiállítani a Motingatlan nevében, ezzel legalizálva a házon végzett felújítást.

A Motingatlan ügyvezetője ebbe belement, majd ennek megfelelően 2020 nyara és 2020 november közepe közötti időszakban a házfelújításról kiállított négy darab számlát, összesen csaknem bruttó 23 millió forint értékben Trippon felesége részére – áll a Magyar Nemzet által ismertetett vallomásban, amiben az is szerepel, hogy az átutalt számlák ellenértékének felvételét követően azt a Motingatlan vezetője készpénzben átadta a Szin-Ker ügyvezetőjének.

A férfi vallomásának legérdekesebb, a PestiSrácok.hu által is közzétett része azonban így hangzik: „2020 közepe tájékán megkeresett S. András (a Szin-Ker ügyvezetője– a szerk.), hogy ők nyertek pár DK-s vezetésű kerületben építési munkákat, és különböző pénzkifizetéseket kellene cserébe teljesíteniük politikusoknak.”

A lap summázva a helyzetet, közölte, ez azt jelenti, hogy a Motingatlan-vezér nem mást állít, mint hogy zsíros munkákért cserébe korrupciós kapcsolatba kerültek baloldali kerületekkel és politikusokkal. 

A Magyar Nemzet gyanúja szerint egy, a fővárosi baloldalt átfogó pénzszivattyúról lehet szó, amit a fővárosi adófizetők kárára működtetnek.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva olvashatja el.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. május 31. 18:57
Egy nagy maffiozo ez a Trippon!
atis123
2024. május 31. 18:19
A büdös komcsi lop lopott és lopni fog. Ki kell takarítani az önkormányzatokat!!!
lemez
2024. május 31. 17:59
Persze a fideszé a Balaton.Nézzünk körbe kié is?
zrx8
2024. május 31. 17:37
mondjuk aki erre a tirponra volt képes szavazni, annak is gratulálok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!