Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Vesztegetés miatt tettek feljelentést a Trippon-ügyben

2024. május 30. 09:11

Korrupciógyanú lengi körül a házfelújítási botrányba keveredett DK-s alpolgármester újpesti ténykedését.

2024. május 30. 09:11
null

Nyitókép: Trippon Norbert, a Demokratikus Koalíció újpesti alpolgármestere. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt.

A gyanú szerint több tízmillió forint értékben fiktív számlákat vásárolt Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármester felesége, hogy ezzel legalizálja családi házuk felújítását. A házfelújítás kapcsán egy héttel ezelőtt tartott házkutatást a költségvetési csalás gyanújával nyomozó NAV Tripponéknál, ám azóta egyre több részlet került nyilvánosságra az érintettekről.

A Magyar Nemzet most arról ír: Budai Gyula 

hivatali vesztegetés gyanújával feljelentést tett az ügyészségen

A történet előzménye, hogy egy számlagyáras bűnbandához kapcsolható céggel, a Motingatlan Kft.-vel és az alpolgármesterrel kapcsolatban az adóhatóságnál egy ismeretlen személy tett bejelentést. Eszerint a Motingatlan jelentős összegű, vélhetően fiktív számlákat állított ki Trippon feleségének. A bejelentő megjegyezte, hogy ezek a számlák az alpolgármester családi házának felújításáról szóltak, csakhogy tudomása szerint a kivitelezést nem is a Motingatlan, hanem a SZIN-KER Építő Kft. végezte. A bejelentő azt is közölte az adóhatósággal, hogy tudomása szerint Trippon ezeket a fiktív számlákat a Motingatlannak saját bankszámlájáról, átutalással egyenlítette ki.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kissb56
2024. május 30. 12:34
Még egy gyurcsányista bűnöző. Mi ebben a meglepő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!