Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Egyre dagad az újpesti DK-s alpolgármester körüli botrány, íme az újabb részletek

2024. május 29. 09:54

A gyanú szerint több tízmillió forint értékben fiktív számlákat vásárolt Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármester felesége, hogy ezzel legalizálja családi házuk felújítását.

2024. május 29. 09:54

Nyitókép: Trippon Norbert, a Demokratikus Koalíció újpesti alpolgármestere. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt.

A Magyar Nemzet információi szerint több tízmillió forint értékben valóban fiktív számlákat vásárolt egy számlagyáras bűnszervezethez tartozó cégtől Trippon Norbert felesége, hogy ezzel legalizálja családi házuk felújítását. Habár politikai leszámolásról beszélt az ügy kapcsán Trippon Norbert, a költségvetési csalás gyanújával zajló nyomozás során nemrég bizonyító erejű adatok jutottak a nyomozók birtokába a Magyar Nemzet szerint. Ennek keretén belül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) házkutatást tartott, majd iratokat foglalt le az újpesti DK-s alpolgármester és felesége házánál,

mivel Tripponék házának felújítása az adatok szerint közpénzből történhetett. 

De mi is történt konkrétan? A történet előzménye, hogy egy számlagyáras bűnbandához kapcsolható céggel, a Motingatlan Kft.-vel és az alpolgármesterrel kapcsolatban az adóhatóságnál egy ismeretlen személy tett bejelentést. Eszerint a Motingatlan jelentős összegű, vélhetően fiktív számlákat állított ki Trippon feleségének. A bejelentő megjegyezte, hogy ezek a számlák az alpolgármester családi házának felújításáról szóltak, csakhogy tudomása szerint a kivitelezést nem is a Motingatlan, hanem a SZIN-KER Építő Kft. végezte. A bejelentő azt is közölte az adóhatósággal, hogy tudomása szerint Trippon ezeket a fiktív számlákat a Motingatlannak saját bankszámlájáról, átutalással egyenlítette ki.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A bejelentő azt is hangsúlyozta, hogy az alpolgármester házának felújítása egybe esik a SZIN-KER csaknem háromszázmillió forintos keretszerződésével, amelyet az alpolgármester által felügyelt Újpesti Városgondnokság Kft.-vel kötött. Ez a cég az újpesti önkormányzat tulajdonában áll, így bevétele kizárólag az önkormányzattól származó közpénz. Erős a gyanú, hogy a szerződésért cserébe végezték a ház felújítását, méghozzá közpénzből – hangsúlyozta a NAV-nak a bejelentő. Az eljárás folyamatban van, amelynek részeként 

jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt nyomoznak, s három gyanúsítottat már ki is hallgattak. 

A lap információi szerint az ügy egyik gyanúsítottja nem más, mint Motingatlan ügyvezetője, aki ráadásul terhelő vallomást tett Trippon Norbertékra. A férfi elmondta, a SZIN-KER Építő Kft. ügyvezetője néhány éve azzal kereste meg, hogy az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert felesége házának felújításához tudna-e számlákat kiállítani a Motingatlan nevében, ezzel legalizálva a házon végzett felújítást. A Motingatlan ügyvezetője ebbe belement, majd ennek megfelelően a házfelújításról kiállított négy darab számlát, összesen csaknem bruttó 23 millió forint értékben Trippon felesége részére – áll a vallomásban, amelyben az is szerepel, hogy az átutalt számlák ellenértékének felvételét követően azt a Motingatlan vezetője készpénzben átadta a SZIN-KER ügyvezetőjének.

A Magyar Nemzet arról is értesült, hogy a gyanú szerint a SZIN-KER vezetői a Tripponék házfelújításából származó bevételeket eltitkolták, ezzel pedig a költségvetésnek közel ötmillió forintos vagyoni hátrányt okoztak. Arra is van adat, hogy a SZIN-KER Építő Kft. és a Motingatlan képviselői már ezt megelőzően is bonyolítottak le kétes ügyleteket és bizniszeltek fiktív számlákkal. Ezek a számlák parkok, rendelők, valamint önkormányzati épületek építési munkáiról szóltak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2024. május 29. 15:26
Majd mindjárt jön a "Farkas" ember (Tisztelet és Szabadság Párt -pilótásnő ügyben megszólaló közszereplő szakértője) és megírja, hogy Tripponné nem közszereplő. Annyi és olyan számlát vesz, amilyet csak akar.......
kissb56
2024. május 29. 15:05
Miért van még szabadlábon trippon?
tizennyolcfok
2024. május 29. 14:53
kampányhazugságokkal nem foglalkozunk, lapozhatunk.
nempolitizalok-0
2024. május 29. 11:09
Nem megígérték, hogy lakhatást biztosítanak a rászorulóknak? Teljesítették, szerencsétlen Tripponék ott szorongtak a két fürdőszobás házikójukban, hárman. Előfordult, hogy valakinek 1 percet is kellett várnia, szörnyű. Mindenkinek kijár a személyi fürdőszoba, ez természetes. Nem is értem, ezt a kerületi lakosok nem értik meg?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!