Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A NAV házkutatást tartott Újpest DK-s alpolgármesterénél

2024. május 21. 18:44

Az adónyomozók az ellenzéki politikus gyanús házfelújításával kapcsolatban kerestek iratokat.

2024. május 21. 18:44

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A költségvetési csalás gyanújával vizsgálódó NAV-nyomozók házkutatást tartottak Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármester családi házánál – írta meg a Magyar Nemzet.

Az ügy szálai egy 2019 óta létező, hierarchikusan felépített, számlagyáras bűnszervezetig vezetnek.

A bűnbanda fiktív számlák kiállításával működött, és több céget vontak irányításuk alá. A Motingatlan Kft. is része volt ennek a rendszernek, amely jelentős vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. 

A házkutatás során azonban egy fontos szál is felmerült, amely a politikus házfelújításához és a Motingatlan Kft.-hez köthető. Az információk szerint a kft. fiktív számlákat állított ki Trippon feleségének, és a házfelújítás közpénzből történhetett. Az ügyet az adóhatóságnak alaposan ki kell vizsgálnia.

Trippon Norbert politikai leszámolásról beszél a Facebook-oldalán,

de a házkutatás tényét a Telex is megerősítette, ugyanakkor nem említették a szövevényes ügynek azt a nagyon fontos szálát, ami miatt kiszálltak az adóhatóság emberei a közös polgármesterjelölt házához.

A lap információi szerint a NAV korábban bejelentést kapott egy bennfentesől, aki feltárta a Motingatlan Kft.-hez és Tripponhoz köthető pénzügyi machinációkat. E szerint a Motingatlan Kft. jelentős összegű számlákat állított ki Trippon feleségének, amelyek az alpolgármester családi házának felújításáról szólnak. Az informátor szerint a kivitelezést nem a Motingatlan, hanem a SZIN-KER ÉPÍTŐ Kft. végezte. Az informátor azt is közölte az adóhatósággal, hogy 

tudomása szerint Trippon ezeket a fiktív számlákat a Motingatlannak saját bankszámlájáról, átutalással egyenlítette ki.

Az ügy tovább bonyolódik, mivel az alpolgármester által felügyelt Újpesti Városgondnokság Kft. közpénzből kötött egy közel 300 millió forintos keretszerződést a SZIN-KER-rel. A gyanú szerint a ház felújítását cserébe végezték el közpénzből. A bejelentő kérte az ügy kivizsgálását. 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. május 21. 21:24
Fogalmam sincsen, hogy ki az a Trippon Norbert és, hogy ártatlan-e. Az viszont már nagyon-nagyon régen feltűnt, hogy választási kampányok idején igencsak megszaporodnak a bírósági ítéletek, az ügyészi vádemelések, tárgyalások és persze a házkutatások is a hatalom politikai ellenfeleihez akárcsak mondvacsináltan is köthető ügyekben. KGBéla ellen is rendre ilyen kampányok idején jártak el sok éven át. A Kétfarkú Kutyapárt neve is véletlenül éppen választás előtt zavarta a bíróságot. Kizárt, hogy nem politikai oka van ennek. A rendőrség, az ügyészség, a bíróság, az adóhatóság is úgy dolgozik, hogy választási kampány idején keletkezzen a hatalom érdekének megfelelő hír.
tizennyolcfok
2024. május 21. 20:51
sajnálatosan kimaradt a cikkből, hogy mi a vád trippon ellen. ez gondolom nyilván egy újabb véletlen.
T. Péter
2024. május 21. 20:40
(2) "Mint eddig sem titkoltuk, 2019 végén eladtuk korábbi lakásunkat és vettünk egy felújítandó házat Újpesten, melyet jó pár kivitelezővel újítottunk fel, igazolt, legális forrásokból utána következő évben. A házkutatás tudtommal az egyik akkoriban nálunk dolgozó kivitelező évekkel későbbi NAV eljárása miatt történt, vélhetően áfacsalás ügyben, de erről konkrétabb tájékoztatást nem kaptam, mivel az ügyben sem tanú, sem gyanúsított nem vagyok. Így tehetném fel a költői kérdést: Mi közöm nekem építőipari cégek áfa ügyeihez? Hát annyi, hogy 19 nap múlva önkormányzati választások jönnek."
T. Péter
2024. május 21. 20:39
(1) Trippon Norbert egyébként azért mást is ír, de hát nem kell idemásolni, elvégre miért kellene meghallgatni a másik felet is, ugye? "Mindösszesen egy magánszerződést vittek magukkal, illetve számlákat, ezeket én magam adtam a kezükbe. Ehhez nem volt szükség erre a felháborító eljárásra, és őszintén sajnálom azt az öt NAV-os nyomozót, akit vélhetően politikai okokból küldtek feldúlni egy család békés otthonát. Ha kérték volna, bármikor odaadtam volna ezeket, ehhez nem kell feltúrni reggel hatkor egy otthont. Mi ez, ha nem kampányházkutatás!? Wintermantel Zsolt bukott fideszes polgármester érdekében? Megjegyzem a vége felé a ház körül feltűnt Wintermantel Zsolt is az autójával (fénykép is van róla). Nyilván csak erre volt dolga, nem? Nincsenek véletlenek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!