Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Már megint beégettük Magyarországot a nagyvilág előtt - de szükség volt erre, ráadásul az EB-n?

2024. június 28. 20:39

A csúfolódó olyasmit csúfol, amit nem ismer vagy nem ért.

2024. június 28. 20:39
null
Mérő Vera
Mérő Vera
Glamour

Nyitókép: Martin Rickett/PA Images/Getty Images

„Nade túl a magyar néprajz, valamint a világ nemzeteinek tradicionális és törzsi viseleteinek területén súlyos ismeret-deficittel küzdő fociszurkolók tufaságán: mit üzen rólunk a nagyvilágnak egy-egy ilyen – teljesen hibás angolsággal összegányolt – tábla?

Azt üzeni, hogy bunkók vagyunk. Bunkók, akik sem a saját, sem más népek történetét és kultúráját nem ismerik, bunkók, akik sportszerűtlen módon személyeskednek, az ellenfél kultúráját gyalázzák, cserébe neandervölgyi kifinomultsággal rendelkeznek a modern társadalmi szerepelvárások tekintetében.

Rádadásul olyan szűklátókörűek, hogy egy világszerte viselt ruhadarab elég, hogy a törékeny identitásuk alapjaiban remegjen meg. És ami a legszomorúbb, hogy ezek a szurkolók a világ összes közvetítésében feltűnő táblával az összes magyart képviselik, akkor is, ha valójában nyilván nem. Erre mondják, hogy hírünk a nagyvilágban.

Mert ha egy népről többnyire az a hír járja, hogy homofób, rasszista, nem tiszteli mások kultúráját és hagyományait, akkor minden egyes Where are you from? kérdést szükségszerű magyarázkodás követ a világ civilizáltabb pontjain. (Jó, ez csak kicsit kínos, mert általában ezeken a helyeken az emberek udvariasan kezelik a fenntartásaikat, és tisztában vannak azzal, hogy általánosítani rossz dolog.) Been there, done that.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Lipták Tamás

Magyar Jelen

Idézőjel

Nem gondolom helyesnek egy európai nemzet hagyományos viseletének kigúnyolását.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. június 30. 17:35
olyan ez a Mérő Vera, mint a Covid. Fullasztó!
catalina11
2024. június 30. 17:33
Jó pár évvel ezelőtt egy parkban ültem egy padon, egy játszótér közelében. Aztán egyszer csak jött egy óvodás csoport, többségük lány. Fogócskázni akartak. Először egy fát kijelöltek „HÁZ” nak. Majd jött a fogó kinevezése, több jelentkező is akadt, mindegyik fiú volt. Aztán a fogó elkezdte kergetni a lányokat, azok meg piros arccal, kacagva menekültek. Ám voltak lányok, akik fokozott védelmet élveztek, a HÁZ ugyanis védett terület volt. A házat ugyanaz a három-négy lány bérelte ki, ők voltak a leghangosabbak, hangosan kritizálták a futkosó lányokat, fiúkat, kinevettek mindenkit, provokáltak. Ám ha a fogó csak feléjük nézett, már izgatottan tárgyalták meg veszedelmet. Ha a fogó hozzájuk ért, sikítozva panaszkodtak az óvó néninek, a fiúk bántanak minket a HÁZ-ban. Mellettem egy óvódás kislány játszott. Kérdeztem tőle, „te nem fogócskázol?”, mire ő "nem szabad kiizzadnom” De hát te is beállhatsz a HÁZ-ba, mondom én. Rám nézett, majd így felelt, „azok gyáva pisisek” mérőverák!
sersem
2024. június 30. 13:54
Kun Béla és társai alapján én az összes zsidóra asszociálok. Ha ez alapján elkezdem utálni az összeset, akkor mi is leszek hirtelen?
2024. június 30. 13:12 Szerkesztve
Nem mi magyarok vagyunk a bunkók hanem, csak azok, akik a bunkóságot elkövetik! Akinek ez nem egyértelmű, az bunkó! Mindenki a saját tetteiért és szavaiért felelős!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!