Mit adtak rá Orbán Viktorra Kazahsztánban? Mutatjuk!

2023. november 02. 15:41

A szövetsapkának egyedi díszítő mintája van, amely a gazdagságot, a hatalmat és a társadalmi státuszt jelzi.

2023. november 02. 15:41

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a Kazahsztánban tartozkódó magyar miniszterenök csütörtökön tárgyalásokat folytatott csütörtökön Asztanában, Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel.

A sajtótájékoztató után a kazah fél különleges meglepetéssel készült: 

helyi viseletbe öltöztették a magyar kormányfőt.

A Pesti Srácok annak járt utána, mik voltak azok a ruhadarabok, amiket egy közös fotó és videó erejéig magára öltött Orbán Viktor.

Mint írták, a kazah hagyományos ruházat tükrözi az adott ember társadalmi státuszát és az életkorát is. A ruhákat eredetileg szőrméből, vékony nemezből és gyapjúszövetből készítették, amelyet az emberek maguk állítottak elő, majd a 19. század végén pamutra váltottak. 

Az olyan anyagok, mint a selyem, a brokát és a bársony a gazdagságot és a jólétet jelezték. 

Továbbá kabátokat, kalapokat, mellényeket, nadrágokat és elegáns téli felsőruházatot is készítettek szőrméből és bőrből. Minden színnek megvolt a maga jelentése: a kék az eget jelentette, a fehér az örömöt, a boldogságot, a sárga a tudást, a bölcsességet, a piros a tüzet, a Napot, a zöld a fiatalságot, a tavaszt, a fekete pedig a földet.

A lap hozzátette, hogy a kazah kultúrában a kabátokat egyszínű sötét (esetenként többszínű) szövetekből varrták. Szövetbélésük volt, gyakran vékony gyapjúréteggel szigetelve. A kabát (ton) gyakran juhbőrből készül, de készülhet mosómedve (janat ishik) vagy ezüst róka (qara tulki) bőréből is. A nemesek gyakran viseltek kok tont, hódbőrrel bevont (és díszített) kék szövetből készült szőrmekabátot. A képek alapján egy ilyen kabátot kaphatott Orbán Viktor is. 

A tont gyakran cserzett juhbőrök összevarrásával készítik, amelyek belseje gyapjúból készült, 

a tehetősebb kazahok négy–öt hónapos bárányok gyapjából készült tont hordtak.

A kalap pedig egy bori, ami egy meleg, kerek sapka, amelyet vidra-, nyest- vagy mosómedvebundával díszítettek. A szövetsapkának egyedi díszítő mintája van, amely a gazdagságot, a hatalmat és a társadalmi státuszt jelzi – ismertette a Pesti Srácok.

Orbán Viktor vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 03. 18:44
Bohócnak bohócruhát…a kipcsak vezír… az ország szégyene. 🫣
Kovács Ubul
2023. november 02. 20:35
A gazdagság: "A kiemelt számok összege némileg meghaladja a 427 milliárdot. Ez a temérdek pénz tehát részben vissza nem térítendő adományként, részben „tőkekisegítésként”, kedvezményes kölcsönként ért el a Tiborcz-körhöz. Mindez alapján a miniszterelnök vejének nem a 25. helyen kellene szerénykednie a 100 leggazdagabb magyar mezőnyében – holmi 70 milliárdos vagyonnal, hanem jóval előrébb."
Pelso j.
2023. november 02. 20:35
orokkuruc-2 Kedvelem az olcsó fantazmagóriáitokat. Jól mutatják a vágyvezérelt sötétséget.
orokkuruc-2
2023. november 02. 20:25
Pelso j. , Tommaso,Zsolakomarom, Aegopolis ti mit hordtatok a buziparádén? A fosunkat kellett volna, de az ügyeletesek nem nézték meg mi volt a Szcientológusok magyar házavatján. Na azt kellene nektek hordani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!