Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Kutyakomédia

2024. június 14. 10:51

Minden idők leghazugabb és legszégyenteljesebb kampányát koronázta meg az a kutyakomédia, amit Orbán Viktor Jens Stoltenberggel közösen adott elő közös sajtótájékoztatójukon.

2024. június 14. 10:51
null
Gál Mária
Népszava

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

„Mindketten saját pecsenyéjüket sütögették, hülyének nézve a tisztelt publikumot.

A leköszönő főtitkárt szemmel láthatóan egyetlen dolog érdekelte: bármi áron elhárítani az akadályt a washingtoni NATO-csúcs égetően sürgős döntései útjából. A szövetségnek elnök kell, mert bár van döntéshozó testülete, elnök nélkül béna kacsaként vergődne fennállása legkritikusabb pillanatában – egy olyan, a NATO-határok mellett zajló háború idején, amelyben kirobbantása első percétől benne van a »harmadik világháború« veszélye. Egy olyan háború idején, amelyet egy atomhatalom diktátora indított már több mint két éve, és amelynek veszélyességét növeli, ha az őszi amerikai elnökválasztáson a NATO vezető államának, a másik atomhatalomnak az élére egy kiszámíthatatlan pojáca kerül.

Ukrajna hosszú távú pénzügyi támogatási programjának elfogadása, a NATO nagyobb szerepvállalása a tagállami segítségnyújtás koordinálásában a távozó Stoltenberg búcsúajándéka lenne. Ehhez azonban fel kell számolni a vétójogával visszaélő, állandósult feltűnési mániában szenvedő magyar miniszterelnök jelentette akadályt. Ez rendben is lenne, ha a főtitkár arra is tekintettel lett volna, hogy Orbánék hazug propagandája a NATO-nak legfeljebb némi bosszúságot jelent, a magyar politikai erőviszonyokat viszont alapvetően befolyásolja. Nem kellett volna mást tennie, mint egyértelműen kimondani, hogy az, amire most garanciát kért és kapott Orbán Viktor, eleve fölösleges, hiszen minden NATO misszió eddig is önkéntes volt és ezután is az lesz. De ő csak virágnyelven cáfolt, és ezzel tovább élteti azt a hazug képet, hogy Orbán térdre kényszerítette a NATO-t, megvalósította, amit választóinak ígért, érvényesítette a »magyar érdeket«. Holott valójában azonnal visszavonulót fújt, amint lejárt a kampány – hiszen maga is a sorok közé rejtve elismerte, hogy ez tényleg nem kötelező – és most már teljes gőzzel pártja brüsszeli perifériára szorultságának feloldozásán dolgozik.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­­­k­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­p­u­­­n­­c­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
2024. június 15. 08:30 Szerkesztve
?.-
westend
2024. június 14. 23:59
"Orbán térdre kényszerítette a NATO-t" - húbazze' ez a nő, még az átlag népszaga firkászokhoz képest is ritka együgyű lény lehet. Vajon eljön egyszer az a nap, hogy egy ide szemlézett népszaga-cikk valós felvetéseket fog tartalmazni? Kétségeim vannak.
tapir32
2024. június 14. 23:36
Attól, hogy az EP-ben nem tudtak kitalálni semmit a magyar kormány ellen, attól még az ártatlanok, a magyar nép és a magyar diákok büntetése, a pénzünk visszatartása aljasság! Az EP erkölcstelen határozatokat hozott. Az EB erkölcstelen határozatokat hozott. Az EP és az EB erkölcstelen! Ártatlanokat büntetni erkölcstelen! Ártatlanok megbüntetése mellett érvelni erkölcstelen! Aljasság volt, hogy a magyar diákokat, oktatókat és kutatókat büntetik az Erasmus pénzek megvonásával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!