Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Korrupció gyanúja miatt vizsgálódnak Budapest több önkormányzatánál, köztük a DK vezetésű Óbudán

2024. június 18. 11:48

A nyomozóhatóság még márciusban gyanúsított meg négy személyt vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntette, illetve más bűncselekmények miatt az óbudai korrupciós botrányban.

2024. június 18. 11:48

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában a mai napon összehangolt nyomozási cselekményeket hajt végre.

A nyomozó főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amely ügyben jelenleg több helyszínen – köztük a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál 

– zajlanak eljárási cselekmények. 

A nyomozó főügyészség által szervezett összehangolt akcióban közel 40 hivatalos személy vesz részt, abban – az ügyészség felkérésére – a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködik. 

Az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan holnap adunk – zárja közleményét az ügyészség.

Mint megírtuk: a KNYF még márciusban gyanúsított meg négy személyt vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt az óbudai korrupciós botrányban.

A megalapozott gyanú szerint egy férfi a KFT-jén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. Kerületi Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. 

Ezt is ajánljuk a témában

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították.

A szálak P. Gáborhoz, Gajda Péter kispesti polgármester bizalmi emberéhez vezettek, aki az Anonymus által még 2022-ben nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint többmilliónyi kenőpénzt osztott vissza a III. kerületi önkormányzat által, ingatlanfejlesztések megcsapolásáról beszélt, és Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő szerint az „önkormányzatnál bármit el tud intézni”.

A nyomozók kiérkezése összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel is. 

Ezt is ajánljuk a témában

A közvélemény által akkor Anonymous-videóként elhíresült hanganyagban többek között 

Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő kampányáról is beszélnek.

 Mint ismert: az akkor nyilvánosságra hozott felvételen az hallható, ahogy Óbuda vonatkozásában P. Gábor és F. László visszaosztott, illetve külföldről érkező pénzekről beszélgetnek.

Én nem tudok semmit erről az ügyről

– így reagált Szabó Tímea a nyomozók kiszállását követő napon.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levaijan
2024. június 18. 13:57
komcsik vegzálnak komcsit!!!!!
hátakkor
2024. június 18. 12:47
Nahát! Hogy a DK? Óbudán is?
B_kanya
2024. június 18. 12:19
Lejártak a mentelmi jogok, a reggel, éjjel meg este tolvajozó maszopadákóról meg levette a kezét a soro$$-hálózat. A törpe bőtös boton IFA-platóján a poloska érkezett és a komcsik mennek majd....
hlaci83
2024. június 18. 11:59
NAGYON LASSAN JÖNNEK A HÍREK, EGÉSZ HETES EBÉDSZÜNET VAN??? A többi portál fossa a híreket….
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!