Kiskorúakat bántalmazó politikust, rejtélyes múltú polgármesterjelöltet szabadítana rá Kőbányára a Gyurcsány vezette baloldal

2024. június 06. 15:13

Hiába a Gyurcsány-éra sötét múltja, a baloldali pártok nem tanulnak a történtekből. A rejtélyes múltú Mustó Géza Zoltánra és a gyermekbántalmazás miatt pártfogó felügyelet alá helyezett Kovács Róbertre bíznák Kőbánya irányítását Gyurcsányék.

2024. június 06. 15:13
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Ismét kétes alakokat indít a Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely vezette baloldal Kőbányán: Mustó Géza Zoltán DK-s polgármesterjelölt (Dobrev Klára árnyékbelügyminisztere) mellett Kovács Róbert, a 12-es számú egyéni választókerület jelöltjére is árnyék vetül.

Kiskorúakat bántalmazó politikus, Kovács Róbert, Gy. Németh Erzsébet, Mustó Géza Zoltán
Forrás:  Facebook

Emlékezetes, a X. kerület kapcsán épp a Gyurcsány-érában bukkant fel nem egyszer a sajtóban Novák Gyula akkori szocialista tanácsnok, illetve párttársa, az egykori alpolgármester, Kaszab Csaba neve. Cikkünk írásakor a K-Monitor adatbázisában például a következő tematikák, szalagcímek szerepelnek Novák személyére keresve: MSZP-s belháború, aggályos taglétszám-feltöltés, botrányos vagyonkezelés, korrupció, gyanúsítotti kihallgatás, nyomozás. Kaszab Csaba esetében hasonló a helyzet, ráadásul őt 2005 szeptemberében ügyészségi nyomozók vittek el az önkormányzat épületéből; a volt baloldali politikust vesztegetéssel gyanúsítottak, s hosszas jogi procedúrát követően két év börtönbüntetésre ítélték.

Hiába tehát a sokak által ismert sötét múlt, úgy tűnik, a baloldali pártok, így a DK, az MSZP, a Párbeszéd–Zöldek és az LMP–Zöldek nem tanulnak a történtekből.

Ezt is ajánljuk a témában

A Gyurcsány-párt árnyékbelügyminiszterének múltjáról semmit sem tudni: Mustó Géza Zoltán most polgármester szeretne lenni

Polgármesterjelöltjükről, Mustó Géza Zoltánról több ízben írtunk már. Dobrev árnyékbelügyéről sok mindent nem lehet tudni. Sem a civil, sem a közéletben nem alkotott maradandót, azt sem lehet tudni róla, hogy korábban hol és mivel foglalkozott.

2017-től külsős tag volt a X. kerület pénzügyi és gazdasági bizottságában, a 2019-es önkormányzati választáson pedig több mint két és fél százalékponttal kikapott a fideszes ellenfelétől, Radványi Gábortól, így a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd listájáról jutott be a képviselő-testületbe. Majd lett Mustó Géza Zoltánból Kőbánya rendvédelemért és közbiztonságért felelős alpolgármestere; 2022-től pedig a Gyurcsány-párt árnyékbelügyminisztere.

Pár szó még a baloldali polgármesterjelölt rejtélyes múltjáról: az árnyékkormány honlapjáról mindössze annyi derül ki, „ismeri a munka világát, 20 éven át vállalkozóként dolgozott”. 2022-ben viszont a Magyar Nemzet – miután Mustó nem válaszolt nekik, elküldte őket a DK sajtóosztályára –megpróbálta kinyomozni, mivel foglalatoskodott, mielőtt politizálásra adta a fejét. A lap forrásai azt a tájékoztatást adták, hogy egy amerikai–magyar kontaktlencsegyártó multinál volt vezető, mások azt mondták, egyéni vállalkozó volt, ám a Magyar Nemzet azt is hallotta, hogy évekig volt munkanélküli. Egy munkahelyet azonban sikerült a lapnak beazonosítania, ez egy kutyás vállalkozás – a cég kölyökkutyákat exportált az Egyesült Államokba –, állítólag itt dolgozott a 2000-es évek második felében.

A Magyar Nemzet csütörtökön jött ki egy olyan anyaggal, amelyben az áll, hogy Mustó megúszott egy vádemelést. Mint a lap írja, a BRFK által folytatott nyomozásban a tanúk maguk ellen vallva elismerték: Mustóval együtt meghamisítottak egy végrendeletet, amely miatt 25 milliós kár érte Dobrev árnyékbelügyérének fivérét. A férfi hiába tett feljelentést, a cselekmény elévült. Az eredetileg csalás gyanújával indult nyomozás során kiderült, hogy Mustó valójában hamis tanúzást követhetett el, ám következmények nélkül megússza az ügyet.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Kiskorúakat bántalmazó politikust, Kovács Róbertet indítják Gyurcsány Ferencék a 12. számú egyéni választókerületben

A kőbányaiak, de még az ellenzéki pártok is jól ismerik Budapest egyik, ha nem a legagresszívabb önkormányzati képviselőjét, Kovács Róbertet. Gyurcsány Ferencék exmomentumos igazolása újfent megméretteti magát, Újhegyen, Kőbánya-Kertvárosban: mégpedig a 12. számú egyéni választókerületben (12. vk); holott gyermekbántalmazás miatt pártfogó felügyelet alá helyezték a politikust.

A Mandiner.hu birtokában lévő dokumentum szerint 2013 augusztusában a képviselő trágárkodva zavart el két 13 éves gyermeket a Juhar utcai játszótérről. A gyerekek megijedtek, eldobták addig játékként használt botjaikat, megpróbáltak elszaladni.

Kovács a botokat felkapva az egyik gyermeket combon ütötte, a másikat a menekülő kiskorú után dobta, amely beleállt jobb kezébe. A baloldali politikust pártfogó felügyelet alá helyezték.

Kovács Róbert képviselőjelölt agresszív viselkedését sokszor éri kritika a választópolgárok részéről, a képviselő-testületi üléseken is rendre napirendre kerülnek trágár kirohanásai. Még az egykori pártja, a Momentum Mozgalom sem tűrte sokáig soraiban a kiskorúakat bántalmazó politikust.

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes, korábbi közössége vizsgálatot indított ellene, miután választókörzetében „valószínűsíthetően durván, a mozgalom szociálpolitikai irányvonalával nem megegyezően lépett fel egy kilakoltatási ügyben”számolt be a Mérce.hu.

2020 nyarán a portálnak nyilatkozó Orosz Anna azt mondta, „az eljárást azért indította el az Elnökség, mert felmerült a személyes adatokkal való visszaélés gyanúja, és mert Kovács Róbert képviselői tisztségében megalázó módon beszélt kiszolgáltatott helyzetben lévő emberekkel, emberekről. Egyik viselkedés sem összeegyeztethető a Momentum alapértékeivel”. Onnan kizárták, a Gyurcsány-párt viszont most szárnyai alá vette a 12. számú választókerület képviselőjelöltjét.

hiába kapott a sportért felelős tanácsnoki pozíciója miatt havi bruttó 750 ezer forintos fizetést. Radványi Gábor alpolgármester hivatalos felszólítására, hogy számoljon be valós tevékenységéről, nem volt hajlandó válaszolni. Ezt a lapunk által feltöltött videóban lentebb is láthatják. Mindezen felül úgy tudjuk, bár rendszeresen 50 ezer forintnyi benzinszámlát számoltatott el az önkormányzattal, igen kevés hivatalos eseményen, rendezvényen tette tiszteletét a gyermekbántalmazás miatt pártfogó felügyelet alá helyezett politikus.

Ezt is ajánljuk a témában

Baloldali „családi vállalkozások” Kőbányán: a Demokratikus Koalíció, a Momentum is jelölt-állítási gondokkal küzdhetett

A Demokratikus Koalíció egyébként – mondhatni – egy „családi vállalkozás” lett Kőbányán,

a rejtélyes múltú Mustó Géza Zoltán polgármesterjelölt, az agresszív, kiskorúakat bántalmazó Kovács Róbert képviselőjelölt mellett érdemes megemlíteni a Gyurcsány-párti képviselőjelölt Tóth Líviát (6. számú egyéni választókerület), aki a Mandiner.hu információi szerint érdekellentétben áll az önkormányzattal.

Történt ugyanis korábban, hogy a baloldali képviselőjelölt a privatizáció folyamán részben tulajdonosa lett a Csajkovszkij parknak, amelynek felújítását a Kőbányai Önkormányzat már régóta tervezi. Ám a közös tulajdon telekfelosztással történő megszüntetését egyelőre nem tudja elérni a kerületi vezetés.

Tóth Lívia lánya, Németh Georgina ugyancsak képviselőjelölt a X. kerületben (méghozzá a 4. vk-ban), ahogy Papp Zoltán önkormányzati képviselő mellett (1. vk) felesége, Patay-Papp Judit Vivien is megméretteti magát a 10. számú egyéni választókerületben.

A baloldali jelöltek még a kőbányai Momentum Mozgalom számára is vállalhatatlannak tűnnek

– például Budapest egyik, ha nem legagresszívabb trágár képviselőjelöltje, Kovács Róbert –, mert bár Mustó Géza Zoltán polgármesterjelöltet támogatják, azonban az egyéni körzetekben saját jelölteket állítottak. Közösségi oldalukon azt írták, „kiderült számunkra, és azóta folyamatosan bizonyságot kaptunk arról, hogy nekik nem az ellenzéki győzelem a fontos. Mi csupán egyetlen feltételhez ragaszkodtunk mindenképp: nem akartuk, hogy a mi hátunkon felkapaszkodjon és bekerüljön a testületbe Somlyódy Csaba szocialista alpolgármester.

Posztjukban kitértek rá, Gyurcsányék kezdetben elfogadták a feltételeiket, ám a deal megkötése előtt kiderült, Somlyódinak odaígérték a kerületi második, biztos befutó helyét és egy alpolgármesteri pozíciót. Mindezekről érdeklődtünk a Momentumnál, kérdéseinkre viszont nem érkezett válasz. Pedig arra is kíváncsiak voltunk, miért indult el Stemler Diána mellett édesanyja is momentumos színekben a helyhatósági voksoláson.


Kovács Róbert magyarázkodását a semmittevéséről itt tudják visszanézni:

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:38
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­k­­­e­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­­­e­x­­­i­­ ­­­p­u­n­­­c­­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
iphone-13
2024. június 06. 18:52
MOCSKOK EZEK MIND NINCS KÜLÖNBSÉG.
5m007h 0p3ra70r
2024. június 06. 16:42
Kopasz komcsi. A legveszélyesebb fajta. Régebben Rosenfeld volt a nevük. Mára elvegyültek a tömegben.
elégia
2024. június 06. 16:39
És a fotón osztja az igét Gy.Német Erzsébet, aki a Covid alatt ott sunnyogott a Pesti úti Idősotthon kerítésénél a kertek alatt, amikor a tömeges halálesetek miatt fertőtlenítésre Müller Cecília vezetésével kivonult a hadsereg egészségügyi szolgálata. Csak sunnyogott. És azóta is nyugodtan alszik. Budapest büszkesége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!