Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Káosz a reptéren: itt van a hivatalos magyarázat, ezért nem értek időben Stuttgartba a magyar szurkolók

2024. június 24. 06:11

A gép csak akkor érkezett meg Stuttgartba, amikor a meccs már javában zajlott. Ötvenketten inkább leszálltak a gépről, hogy máshogy nézzék meg a mérkőzést.

2024. június 24. 06:11
Last letter transport by plane from Berlin

Nyitókép:  Soeren Stache/picture alliance via Getty Images

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, lincshangulat alakult ki Ferihegyen, mert az egyik stuttgarti szurkolói járat gyakorlatilag lekéste a válogatott mérkőzését. A repülő, aminek 16.05-kor kellett volna elindulnia, végül 20.34-kor kezdte meg a felszállást.

Ezt is ajánljuk a témában

A Blikk értesülése szerint rendkívüli csomagkeveredés okozhatott jelentős késést a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami miatt a Stuttgartba tartó Eurowings járat utasai, köztük számos magyar szurkoló, órákig volt kénytelen vesztegelni.

Bár a járat végül felszállt, a gép csak akkor érkezett meg Stuttgartba, amikor a mérkőzés már javában zajlott. A reptér azóta reagált az incidensre. Válaszukat teljes terjedelmében közöljük.

„A Eurowings légitársaság Stuttgartból induló járata a mai napon közel 3 órás késéssel, 18:21-kor érkezett meg a budapesti repülőtérre. A földi kiszolgáló vállalat a gépet a protokoll szerint felkészítette a visszaútra, és az utasokat beszállította. A beszállítás után derült ki, hogy a résidő miatt a járat nem tud 18:55-kor elindulni, hanem 20:22-kor fog felszállni. Mivel a gépen szurkolók is utaztak a ma esti EURO2024 futballmeccsre, így számukra nyilvánvalóvá vált, hogy nem fognak Stuttgartba érni a mérkőzés kezdetéig, így inkább úgy döntöttek, hogy leszállnak a gépről és elállnak az utazástól. Az ő poggyászaikat a gépből a földi kiszolgáló vállalat kiszedte, az utasok azt a gépnél felvehették, és a terminált a csomagokkal együtt elhagyták. A szurkolók leszállása előtt a gépre egy renitens utas viselkedése miatt rendőrt hívott a személyzet, a rendőri intézkedés után ő a gépen maradt.

A stuttgarti járat végül 20:35-kor felszállt Budapestről, összesen 52 fő nem utazott el.

Az utasok folyamatosan kaptak tájékoztatást, hiszen a járat indulási információi a terminálon mindvégig elérhetők voltak a járatinformációs kijelzőkön. A további várható késést már a pilóta közölte az utasokkal beszállítást követően a gépen. A Budapest Airport elnézést kér az utasoktól a kellemetlenségért.”

 ***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. június 24. 08:42 Szerkesztve
Ez a gép (D-AGWB) reggel időben elindult Palma de Mallorcára, majd időben visszafordult, és a menetrendhez képest nyolc perccel előbb (12:05 helyett 11:57-kor) vissza is érkezett Stuttgartba. A fapados szokásokkal ellentétben (25-40 perces fordulóidő) innen a menetrend szerint csak 14:10-kor kellett volna Budapestre indulnia, tehát semmilyen kényszerben nem voltak. Ehelyett azonban (miközben 15:35-re már meg kellett volna érkeznie), csak 17:08-kor indult el, és 18:21-re érkezett Budapestre. Egy gyors, 25-30 perces utascsere még segíthetett volna a dolgon, és akár 20 óra után nem sokkal vissza is érkezhetett volna Suttgartba, de nem ez történt. A tetemes késés dacára Ferihegyen újabb több, mint két órát várakozott, és több, mint négy(!!!) óra késéssel, 16:15 helyett 20:34-kor indult vissza Stuttgartba.
Teréz A Piréz
2024. június 24. 07:52
Az EB-t rendező városok légterében megsokszorozódik a forgalom, ezzel párhuzamosan az irregularity (rendellenes szituáció) lehetősége is. Józan ésszel ez belátható. Megvenni egy méregdrága meccsjegyet, és az utolsó pillanatban elindulni fapadossal kamikaze akció.
Dixtroy
2024. június 24. 07:40
Németek. Mindenfélével kedveskednek.
chief Bromden
2024. június 24. 07:37
A 3 órás késésre nem magyarázat az utána történtek. Példás kártérítést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!