Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Hiába találta meg az Apple, miért vonnak le indokolatlanul pénzt a magyar felhasználóktól, a probléma megoldása több napot is igénybe vehet

2024. június 29. 07:55

Az Apple alkalmazásboltjában technikai hiba miatt tévesen terhelték meg magyar bankkártyákat június 26-án, elsősorban előfizetésekhez kapcsolódó tranzakciókkal. Az Apple megerősítette, hogy nem történt adatlopás, és a visszatérítési folyamat már elindult, így az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük.

2024. június 29. 07:55

Nyitókép: Jaap Arriens / AFP

Amint már megírtuk tömegesen vont le az Apple Pay pénzt az emberektől, az OTP Bank szakemberei közvetlen kapcsolatba léptek az Apple londoni központjának szakértőivel. A vállalat arról tájékoztatta a bankot, hogy azonosították a hibát, amely miatt szerdán délután számos téves levonás történt az App Store-ban regisztrált bankkártyákkal rendelkező ügyfelek számlájáról, anélkül hogy vásárlás történt volna.

Az Apple kidolgozta a megfelelő eljárásrendet a hiba kezelésére. Az OTP Bank azt az ígéretet kapta, hogy még pénteken elküldik a korrekciós adatcsomagokat a kártyatársaságoknak, hogy segítsenek a magyar kártyákra indokolatlanul terhelt tételek elszámolásában a hazai bankok számára.

Ezt is ajánljuk a témában

Az OTP Bank ennek alapján a lehető legrövidebb időn belül rendezi ezeket a tételeket ügyfeleinél, de a számos tétel miatt ez akár több napot is igénybe vehet.

Csütörtökön a Magyar Bankszövetség, az érintett bankok és a Magyar Nemzeti Bank is nyugtató közleményeket adtak ki az Apple alkalmazásboltjának technikai problémáiról, de a magyar felhasználókat szerdától nyomasztó helyzet még mindig fennáll: hiába dolgozik az Apple a megoldáson, és hiába ígérte minden releváns szerv, hogy visszakapják a pénzüket, újabb összegekkel terhelték meg a kártyáikat.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez olykor még akkor is megtörtént, amikor a kártyát már befagyasztották vagy letiltották, sőt, ha nem volt pénz a számlán, a levonás még akkor is megtörtént, ami többeknek mínuszba vitte az egyenlegét. Egy pénzügyi szakértő a Telexnek azt javasolta, hogy mivel érdemi hivatalos tájékoztatás gyakorlatilag nincs az ügyben, mindenki gyűjtse össze a gyanús tranzakciókat és jelentse be azokat a pénzintézeténél. A kormány is foglalkozik az üggyel, az ígéret szerint egy héten belüli kártalanítást várnak el a bankoktól.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. június 30. 14:53
Kibaszott nyugodtak vagyunk az aljas zsidó banda tömeges és automatizált sikkasztása kapcsán. Végúl is csak kb.2 milliárdot sikkasztottak, mi ez ahhoz képest, amit a köpcös cigány lopott el? De a legnyugodtabbak a sikkasztó zsidók. Semmi bajuk nem eshet egy zsidó gyarmaton, a zsidesznek hála.
Nimril
2024. június 29. 13:54
Nem az Apple Pay-jel van gond, hagyjátok már abba ennek a faszságnak a terjesztését! Az Apple ID-hez kapcsolt kártyákat terhelték meg jogtalanul, az égvilágon semmi köze nincs az Apple Pay-ben rögzített kártyákhoz! Ezt leszámítva kurva gáz az eset egy ekkora cégtől, és ráadásul egy kibaszott közleményt nem tudtak magukból kiizzadni napokig!
Nuttika
2024. június 29. 11:22
Be lehetne fejezni a bankok szapulását, mert nem ők a ludasak, hanem az Apple. Illetve az ügyfelek, hogy hülyék. Nekem nem történt levonásom. Miért? Mert nem adom ki mindenhol a kártyám adatait mindenféle feliratkozáshoz. Van webkártyám, az előfizetésem onnét megy. Átutaltam az aktualitás előtt 1 nappal és rajta volt. Többet meg nem tudnak vonni. Na meg nem veszek túlárazott szart, mint az Apple. Húgomnak ugyan almása van, de ő se jelezte, hogy mindenért is vontak volna tőle.
sexykitty-101
2024. június 29. 10:59
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­k­­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­u­n­­­c­­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!