Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Az Apple visszatéríti a tévesen terhelt összegeket a magyar bankszámlákról

2024. június 27. 17:51

Az Apple alkalmazásboltjában technikai hiba miatt tévesen terheltek meg magyar bankkártyákat június 26-án, főként előfizetésekhez kapcsolódó tranzakciókkal. Az Apple megerősítette, hogy nem történt adatlopás, és a visszatérítési folyamat már elindult, így az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük.

2024. június 27. 17:51
New Apple Store Opens In Kuala Lumpur

Kép forrása: Annice Lyn/Getty Images

A Magyar Bankszövetség közleményében bejelentette, hogy az Apple alkalmazásboltja június 26-án este technikai hiba miatt tévesen terhelt meg magyar bankkártyákat, írta meg a Portfolio. Az érintett tranzakciók főként korábbi vagy jelenlegi előfizetésekhez kapcsolódnak, nem pedig fizikai vásárlásokhoz. 

Az Apple megerősítette, hogy nem történt adatlopás, és az összegek visszatérítése folyamatban van. 

A bankszövetség és az Apple közösen dolgoznak azon, hogy a problémát gyorsan és hatékonyan megoldják. A hibát az Apple rendszerében jelentkező technikai probléma okozta, amely néhány órán át tartott. A visszatérítési folyamat már elindult, és az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük, mivel a bankok automatikusan jóváírják az összegeket. 

A Magyar Bankszövetség köszönetet mondott az érintett bankok és az Apple együttműködéséért, és biztosította az ügyfeleket arról, hogy a bankszektor továbbra is elkötelezett a biztonságos és megbízható szolgáltatások nyújtása mellett. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 347 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. június 28. 23:59 Szerkesztve
Zsidó vircsaft. Természetesen büntető eljárás nem indult. Felelőse egy sincs a gigantikus sikkasztásnak, a közreműködők se felelnek semmiért. Zsidó gyarmatokon ez már csak így megy. A kurva anyádat MNB! A kurva anyádat polt! A kurva anyádat orbán! Mi a faszt nem mertek már megcsinalni patkány zsidó gecik?
grammar-nazi
2024. június 28. 15:55
(csak teszt, bocs!) hup.hu/forumok/20240626/onallo_eletre_kelt_az_apple_pay_volt_akitol_tobb_mint_felmillio_forintot_vontak_le
sexykitty-101
2024. június 28. 12:58
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­k­e­­­l­­­d­­­ ­­a­ ­­s­­­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­­c­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
T. Péter
2024. június 28. 12:11
Szakmai fórumokon fellelhető idézetek szerint: - egyes magyar bankok, pl. a Erste, elkezdte saját maga a tranzakciók visszacsinálását, mert a jelek szerint az Apple nem nagyon csipkedi magát, ha egyáltalán; - vannak beszámolók hasonló esetekről Németországból és Svájcból is, bár sokkal kevesebb esetszámmal. De ezek szerint nem Magyaroszág-specifikus lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!