Hatósági ellenőrzést indított a fapadosokkal szemben a kormányhivatal

2024. június 26. 10:43

A nagy kérdés az, hogy betartották-e az uniós rendeletek előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően.

2024. június 26. 10:43
Last letter transport by plane from Berlin

Nyitókép: Soeren Stache/Getty Images

Budapest Főváros Kormányhivatala hivatalból hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizzair, a SunExpress és a Eurowings légitársaságokkal szemben az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesek kapcsán – közölte az MTI-vel a hivatal.

A hatósági ellenőrzés arra irányul, hogy a légitársaságok betartották-e a vonatkozó uniós rendelet előírásait az utasok tájékoztatását, valamint a nekik nyújtandó segítséget illetően.

Amennyiben az ellenőrzés során jogsértés gyanúja merül fel, a szükséges eljárásokat a kormányhivatal megindítja az érintett légitársasággal szemben.

A kormányhivatal az idegenforgalmi főszezon alatt kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy fellépjen azon légitársaságokkal szemben, amelyek nem tartják be a jogszabályi előírásokat, veszélyeztetve ezáltal az utazók nyugodt családi kikapcsolódását – áll a közleményben.

A hatóság arra kéri az utasokat, hogy a légi utazással kapcsolatban tapasztalt érdeksérelem esetén forduljanak bizalommal a kormányhivatalhoz.
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kevike
2024. június 27. 08:20
2023.12. 22.-n Ciprusra utaztunk....volna, de a Wizzair megmagyarázhatatlan okból csak 23.-án indult el Larnakába! Levélben többször szóvá tettük, hog az EU rendelkezés értelmében (1815 repült kilométer esetén) 400 EURO/-fő megtérítésére van kötelezve, amely a mai napig sem érkezett meg. 2024. májusban végre válaszolt a cég sokadik levelünkre, azt írták, hogy vizsgállják a levelünkben foglaltakat! Ma (2024.junius 27.-én) levelet kaptunk, hogy a vizsgálatot lezárták (és memmi más...)! Nagy valószínűséggel a Fővárosi Kormányhivatal által a fapadosok ellen indított vizsgálatuk ösztökélte őket arra a pár sor válaszra, hogy levelünkkel kapcsolatban a vizsgálatot lezárták! Nagyon reméljük, hogy a megtérítésünket maradéktalanul mielőbb megkaphatjuk, 7 hónap után!!!! Vagy mégsem????
snfbvksan
2024. június 26. 13:10
"az utóbbi napokban tapasztalt jelentős járatkésesek" Szó sincs utóbbi napokról. Rendszeresek a késések, mert eleve megvalósíthatatlan menetrendeket terveznek. Pontosan tudják, mennyi idő a járatok fordulása, mégis rendszeresen alultervezik. Pontosan tudják, hogy várható légiforgalmi korlátozás, mégsem veszik figyelembe.
snfbvksan
2024. június 26. 13:04 Szerkesztve
Ahogy 2022-ben a Wizzair ott hagyta az utasokat minden segítség nélkül az éjszaka közepén Gatwick-en, az aligha volt bármi szabály, rendelet, törvény betartása. Nem történt utána semmi, A Wizzair és Váradi megúszta következmények nélkül. Persze, lehet, hogy egy koffer pénzt azért le kellett adjon valakinek, hogy megússza. Az utasokkal mindenesetre mocskosul elbántak. Egy hasonló esetben (járattörlés) az EasyJet ***** szállodában all inclusive ellátással szállásolt el minket. A Wizzair még a €250 kompenzációt is több, mint egy év késéssel fizette ki.
Teréz A Piréz
2024. június 26. 12:54
Ezt megint szerencsétlen talpas agentek fogják megszívni, akikre rászabadul egyszerre többszáz ember anélkül, hogy bármi érdemi információt kapnának a légitársaságoktól, de nekik "tájékoztatni" meg "intézkedni" kéne, úgy, hogy sokszor hozzáférésük sincs a rendszerhez. 😕
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!