Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Felmérés: Vitézy Dávid legyőzheti Karácsony Gergelyt

2024. június 08. 08:28

Szentkirályi Alexandra visszalépését követően egyre többen vélik úgy, hogy Karácsony veszíteni fog június 9-én.

2024. június 08. 08:28
Vitézy Dávid

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

Vitézy Dávidra a szavazók több mint 50 százaléka bízná rá Budapeast vezetését – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása alapján. 

Szentkirályi Alexandra visszalépését követően többen vélik úgy, hogy Karácsony vasárnap veszíteni fog (46 százalék), 

mint akik szerint meg fogja nyerni (42 százalék) a választást.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje péntek reggel bejelentette, hogy csak a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatja a kampányt, s így három szereplőre szűkült a jelöltek köre. A Nézőpont Intézet arra volt mindezek tükrében kíváncsi, hogy az átalakult versenyben ki lehet a legnagyobb esélyese a vasárnapi választásnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Forrás: Nézőpont Intézet

 

Vitézy megszólíthatta Karácsony korábbi szavazóit is

A felmérés rámutatott, hogy a budapestiek abszolút többsége (52 százalék) Vitézy Dávidra, az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért civil szervezet közös jelöltjére szavazna. Karácsony Gergelyre, a Gyurcsány-koalíció jelöltjére a fővárosi szavazók mindössze 45 százaléka adná szavazatát. 

Ezek alapján úgy tűnik Vitézy Dávidnak sikerült Karácsony Gergely 2019-es 51 százalékos támogatói köréből is megszólítania szavazókat. 

Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje esélytelen kihívóként legfeljebb 3 százalékos szimpatizánsi körrel rendelkezik.

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje. Döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, a fővárosiak többsége le akarja váltani a Budapestet kormányzó Gyurcsány-Karácsony-tandemet.

A változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, így ő utat enged a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől.

Szentkirályi a támogatóitól azt kérte, hogy a főpolgármesteri szavazólapon szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig továbbra is a Szentkirályi által vezetett Fidesz-KDNP-re.

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. június 10. 07:57
Még reménykedek... Csak pár száz szavazat a húszezer kipöckölt lapból a jók javára.
holger78
2024. június 09. 00:36
Ma este megbukik az El Quro-Karácsony tandem, minden idők legkártékonyabb párosa. Ezek még Demszkynél is több kárt okoztak nekünk magyaroknak.
petronius50
2024. június 08. 16:10
"A változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, így ő utat enged a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől." A létező legokosabb döntés volt, az időzítés kicsit megkésett. Karácsonynál BÁRKI jobb, beleértve a fél éves kölyökmacskámat is. Karó Geri iszonyat rombolást végzett, parner és végrehajtója a Fletó maffiájának és milliárdos veszteségeket okozott Budapestnek. Budapest nehéz dió, itt koncentrálódik a "belpesti értelmiség", ahol az észérvek nem rúgnak labdába...
Dixtroy
2024. június 08. 13:21
Húbazmeg, olyan okfejtést hallottam.. Eddig a Vitézyre szavazott volna, de mivel Szentkirályi visszalépett, ez azt jelenti, hogy Vitézy a fidesz ügynöke (!) tehát karóra szavaz. Nobozmog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!