Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Egy szlovák férfi és cseh felesége fosztogatott Budapesten

2024. június 06. 10:07

2024 februárja óta garázdálkodtak.

2024. június 06. 10:07

A nyitókép illusztráció. Fotó: BALINT SZENTGALLAY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Egy külföldi házaspár vagyon elleni bűncselekmények sorát követte el Budapest belvárosában, míg 2024. május 24-én a fővárosi rendőrök elfogták őket – írja a Police.hu.

Társasház liftjének megrongálása, hotel teraszáról az ottfelejtett laptoptáska ellopása, értékmegőrzők és tárolók feltörése, betörés pékségbe, jógastúdióba, autófeltörések;

2024. február 18. óta több vagyon elleni bűncselekményt követett el egy férfi és egy nő Budapest V., VI. és VIII. kerületében.

Így buktak le

A rendőrség közölte, hogy a fővárosi nyomozók kamerafelvételek alapján azonosították, és május 24-én 1 órakor Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton elfogtak egy 44 éves szlovák férfit, valamint 47 éves cseh állampolgárságú feleségét. Elfogásukkor is betöréshez használatos eszközök – csavarhúzók, feszítővas, harapófogók, zárfordító és elemlámpa – voltak náluk.

A házaspár mindkét tagját előállították az V. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukon megtagadták a vallomástételt.

A nyomozók őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság május 26-án elrendelt.

Kiderült, hogy a házaspár egy VIII. kerületi hotelszobában lakott, az ott tartott kutatás során betöréshez és autófeltöréshez használatos további eszközöket találtak a rendőrök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:04
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­z­e­­­x­­i­­ ­p­u­n­c­­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
iimre
2024. június 09. 14:37
"Egy szlovák férfi és cseh felesége fosztogatott Budapesten" Régibeszélül: egy csehszlovák házaspár.
2024. június 06. 17:39 Szerkesztve
Szorgos, dolgos népcsalád ezt a csehszlovák nosztalgia páros. Remake szoc. munkát végeztek együtt. (államosítás, kisajátítás, foglalás, géprombolás, tőke harc és KGST egymás számára)
pragmatika
2024. június 06. 17:19
Na, ez ám az igazi csehszlovák mentalitás. Anno magyar emberek tulajdonait sajátították ki a felvidéken, de úgy látszik, az nem volt elég. Úgy gondolták talán, hogy a benes dekrétumok alapján ez is simán jár nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!