Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Budapest ellenzékben maradt, vidéken a kormánypártok taroltak

2024. június 13. 03:02

Jó néhány fontos nagyvárost visszaszereztek, Győrt, Szolnokot és Nagykanizsát viszont elvesztették a kormánypártok a vasárnapi önkormányzati választáson. A fővárosban rendkívül kiélezett csatát láthattunk a két esélyes főpolgármester-jelölt között, és még nem futott le a meccs. Mutatjuk, hogyan alakultak az eredmények.

2024. június 13. 03:02
KARÁCSONY Gergely

Nyitóképen: Karácsony Gergely főpolgármester szerint „Budapest köztársaság, és nem lesz belőle részvénytársaság”. Fotó: MTI / Máthé Zoltán  

Több fontos vidéki fellegvárat is visszahódított a vasárnapi önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP, a huszonöt megyei jogú városból tizennégyben adhat majd polgármestert. Visszaszerezte a városvezetői posztot Miskolcon, Egerben és Salgótarjánban, és győzött az előző választás óta megyei jogú városi címet szerző Baján, valamint Esztergomban is. Elvesztette viszont Győrt, Nagykanizsát és Szolnokot. A megyei közgyűléseket tekintve ismét narancssárgába borult az ország, a Fidesz mindenhol többséget szerzett.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. június 13. 08:17 Szerkesztve
Még egyszer sem hallottam hogy az ellenzék tárgyalásokat folytattot volna egy gyár letelepedéséhez munkahely teremtés céljából. Csak élvezik a más által elért eredményeket. A polgárok is elgondolkozhatnak ki is teremtett munkahelyeket. A libsik az ilyenhez antitalentumok 1.2munkanélküli csak a pofázás megy abból csak ők tudnak megélni a polgárok nem.
Gullwing
2024. június 13. 07:41
Bpestre fújta össze a ballibcsi szemetet a szél. Ezt már régen tudjuk.
chief Bromden
2024. június 13. 07:21
A tirpák csődbe viszi a fővárost. A másik vidéki fiút, aki modern világvárossá fejlesztette volna Butapestet, meg nem fogadták el. A felsőbbrendűségi érzés ára. :D :(
survivor
2024. június 13. 05:39
"A vörös rongyokba öltözött varos..." (Nem en mondtam)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!