Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Budaörs nem fejlődik az utolsó SZDSZ-es nagyúr, Wittinghof Tamás alatt – Czuczor Gergely fideszes polgármester-jelölt a Mandinernek

2024. június 07. 13:10

Tíz évvel ezelőtti világunkhoz képest a fáradtság, a lendületvesztés érezhető Budaörsön, a hatalmas adóbevételek nem látszanak meg a városon Czuczor Gergely, a Fidesz polgármesterjelöltje szerint. Interjúnk.

2024. június 07. 13:10
Czuczor Gergely, a Fidesz budaörsi polgármester-jelöltje
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Fotó: Czuczor Gergely Facebook-oldala

Hogyan kötődik Budaörshöz?

Születésemtől, 1978 óta élek Budaörsön. Édesanyám révén tősgyökeres budaörsi sváb felmenőkkel, míg édesapám oldalán felvidéki gyökerekkel rendelkezem. A családom, a barátaim, az egyházközségem, munkahelyeim révén ezer és ezer szállal kötődőm Budaörshöz. Eddigi pályafutásom egyik legnagyobb büszkesége is Budaörsön valósult meg, amikor 2011-ben életre hívtuk a Szent Benedek Technikumot. Tanárként, egykori igazgatóként sok száz budaörsi családdal ismerkedhettem meg. Felemelő élmény, mikor egykori diákjaim bemutatják házastársukat és gyermeküket, vagy jelen lehetek a mostani diákjaink keresztelőjén, bérmálásán. Ezen túl huszonöt éve aktívan veszek részt Budaörs közéletében, ebből két cikluson keresztül voltam már önkormányzati képviselő, jól ismerem az itt élők problémáit, vágyait. Tudom, hogy milyennek szeretnék látni Budaörsöt az itt élők.

Budaörs az ország egyik leggazdagabb települése? Mi hibádzhat?

Budaörs fejlődése megrekedt. Lassan minden környező település élhetőségben, fejlődési ütemében, csinosságban utoléri, sőt lehagyja városunkat. Tíz évvel ezelőtti világunkhoz képest a fáradtság, a lendületvesztés érezhető Budaörsön. Adóinkból a saját jövőnket felélve, óriási összeget költ pazarló módon Budaörs évről évre a saját üzemeltetésére. 

Miközben a bevételeink lehetővé tennék, mégis számtalan, a budaörsiek által megfogalmazott jogos igény, panasz megoldatlan marad.

 

Véget kell vetni annak a fejlődést akadályozó, önön felelősségét hárító városvezetői gyakorlatnak, amely saját tehetetlenségét, fáradtságát folyamatosan a kormányra hárítja. Az elmúlt 10 évben önerőből szinte semmi nem épült Budaörsön, ezen változtatnunk kell, mert minden környező település élhetőségben, fejlődési ütemében, csinosságban utoléri, sőt lehagyja városunkat.

Polgármesterként fiatalos, tervszerű, eredményorientált, a mindenkori kormánnyal megegyezést kereső városvezetést fogok megvalósítani. Innovatív technológiák alkalmazásával okos várossá tesszük Budaörsöt. A sok esetben áldatlan parkolási helyzeteket felszámoljuk, és a helyieket részesítjük előnyben. A város egészét átszövő kerékpárúthálózatot hozunk létre, hogy ezzel is csökkentsük a belső autós forgalmat. Tudatosan csökkenteni fogjuk városunk ökológiai lábnyomát, több zöldfelület létrehozásával és a környezetvédelemi szabályok betartatásával. Budaörsnek élettel teli közösségi terekre, városunkhoz méltó főtérre, sétálóutcára, megfelelő közvilágításra, a mai igényeket kiszolgáló piacra, több játszótérre, tisztább, zöldebb közterületre, rendezett parkolásra, az óváros történelmi arculatát megőrző építési szabályokra és erősebb szociális hálóra van szüksége. Budaörsnek valódi 5-10-15 éves városstratégiai koncepcióra van szüksége, amely olyan jövőképet ad, ami nem puszta pénzforrásként tekint a városra és nem áll meg az üzemeltetésnél.

Hogy állnak a város pénzügyei?

Budaörs iparűzési adóbevételei az elmúlt tizenhárom évben összességében meghaladták a 120 milliárd forintot. Csak a tavalyi évben, több mint 17 milliárd forint érkezett ezen a címen városunkba. Ez a sok pénz nem látszik a városon, mindet feléli a balliberális vezetés. Törökbálint, Biatorbágy, Budakeszi például ennek a töredékéből gazdálkodhat, mégis ezeken a településeken több komoly, a lakosság kényelmét szolgáló, álomszép fejlesztés történt az elmúlt években. Itt pedig az utolsó saját erőből létrehozott beruházás a polgármesteri hivatal épületének bővítése volt, nagyjából húsz évvel ezelőtt. Az elmúlt 10 évben önerőből szinte semmi nem épült. A drága üzemeltetésben feléli Budaörs a jövőjét. Wittinghoffék a saját kampányukat arra a hazugságra építették fel, hogy 23 milliárd forintot vont el a kormány Budaörstől szolidaritási hozzájárulás címén. 

Az állításuk kapcsán csak azt felejtették el megemlíteni, hogy 2014 óta mennyit kapott Budaörs különféle kormányzati támogatásból, hitelkiváltásból.

 

A két összeg egymásra vetítése alapján azt látjuk, hogy még mindig több pénz érkezett majdnem 2 milliárd forinttal a központi költségvetésből 10 év alatt Budaörsre, mint amennyit elvontak szolidaritási hozzájárulás címén. Tehát egy hatalmas hazugságra építették fel a saját kampányukat.

Mit tart a jelenlegi városvezetés legnagyobb hibájának?

Az egykori SZDSZ utolsó nagyuraként viselkedő, Wittinghoff Tamás polgármester inkább kárára van már Budaörsnek, mint hasznára. Ugyanis a magát (ál)civilnek bemutató politikus tevékenysége, a folyamatos „szabadságharcos”, kormányt támadó kirohanásai inkább kárt okoz a városnak, mint sem segítenék a fejlődését. Wittinghoff Tamás nem hajlandó érdemben tárgyalni a kormány képviselőivel. Számára sokkal fontosabb a saját nézeteinek, szélsőliberális gondolatainak a hangoztatása, ilyenkor nem a budaörsiek érdekét nézi, hanem a baloldalét és a saját karierjét, ezért soha nem a megoldásban érdekelt, hanem a hisztériakeltésben. Ezért is nagyon álságos, hogy ami jó és működik a városban, az kizárólag csak neki köszönhető, ami meg nem, azért kizárólag a kormány a felelős. 

Mereven szemben áll mindennel, amit a jobboldali konzervatív közösség fontosnak tart. 

Példa erre, hogy az egyik képviselőjelöltje, a momentumos Farkas Benedek egy vita során nyíltan éltette az LMBTQ-propagandát, kitérve rá, mennyire fontos ennek az iskolákban való megjelenítése. Ennek a védhetetlen állításnak a magyarázataként a polgármesterjelölti vitában, Wittinghoff Tamás azt találta mondani, hogy a különböző, a társadalmi csoportban perifériára szorult emberek, mozgáskorlátozottak, látássérültek, különböző származású emberek is LMBTQ-személyek közé soroltatnak az ő liberális világában. Ezt az érintett polgárok kikérik maguknak és visszautasítják az LMBTQ jelző ilyen módon történő használatát.

Egy videójában arról is beszél, hogy antidemokratikus a baloldali városvezetés által működtetett képviselőtestületi strutuktúra. Mire gondol?

A rendszerszintű balliberális helyi korrupció, amely a szakértői díjak, a városi intézmények túlfinanszírozásán, és a mérhetetlen pazarlásban ölt testet, ezek leplezésére a budaörsi önkormányzat szakbizottságainak struktúráját érdemes bemutatnom. Az antidemokratikus városvezetési gyakorlatot tökéletesen megvilágítja, hogy a szakbizottságok élén nincs más politikus, csak Wittinghoff Tamás csapatának emberei, ugyanis a 6 bizottságból egyetlen egynek sincsen ellenzéki elnöke. Ezzel szemben kétharmados fideszes győzelem mellett a magyar Országgyűlésnek 15 állandó bizottsága van, ezekből 5 bizottság elnöki tisztségét az ellenzék képviselői töltik be, vagyis a bizottságok harmadát az ellenzék vezeti. Melyik intézmény a demokratikusabb? A kérdés természetesen költői. Mindezek tükrében értehető miért választottuk választási szlogenünknek Ébredj Budaörs! mondatot. Itt az idő, hogy változtassunk Budaörs vezetésében.

Az európai viták megjelennek lokális szinten?

Az orosz-ukrán háború kitörése óta, nyíltan háborúpárti álláspontot képvisel Wittinghoff Tamás. Idézem egy 2022. május 16-i televíziós nyiltakozatát  „…nekem is az az álláspontom, hogy egy tisztességes, jóérzésű embernek nincs más választása, mint azt gondolnia, hogy a megtámadott, az áldozat mellé kell állnia, tehát az a háború, amelyiket Ukrajna ellen elindított ez a gyalázatos gazember, ez a mi háborúnk is, bárki bármit mond.” Máskor pedig Putyin likvidálásáról fantáziált „Hogyha föllázad a nép (mármint Putyin ellen), persze ez lehet, hogy hiú ábránd, és lehet, hogy az ő közelében kellene valaki olyannak lenni, aki azt mondja, hogy eddig és ne tovább, és a továbbiakat nem mondom el, hogy milyen jellegű megoldások lehetségesek ilyen esetben, de hogy ki kell iktatni egy ilyen őrültet, mert ő hogy magától nem fog megállni (…).” Ezekből a nyilatkozataiból is látható, hogy 

Budaörs polgármestere beállt a háborúpárti baloldal kórusába és gondolkodás nélkül meg akar felelni a külföldi utasításoknak.

 

Ezért Budaörsön is igaz, hogy aki a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavaz, az a békére szava, aki másra adja a voksát, az veszélyezteti Magyarország szuverenitását, benne városunk polgárainak nyugodt jövőjét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. június 08. 14:53
Hülyegyerek,az életben nem rúgsz labdába Budaörsön…😉
Tommaso
2024. június 07. 14:53
Az ország sorsát a szivükön viselő FIDESZ-szavazók! Figyelem! Biztos, ami biztos alapon a főpolgármesteri szavazólapon KÉT X-et kell tenni Egyet Vitézy, egyet Szentkirályi neve mellé.
avádtanúja
2024. június 07. 13:53
2022-ig laktam Budaörsön, jelen pillanatban is a városban vagyok. Rakás szar, minden négyzetcentiméter beépítve, az autói annak is az utcán egymás hegyén-hátán, akinek két garázsa van. Wittinghof viszont ennek ellenére óriási fölénnyel nyerni fog egyrészt a betelepült jómódú libbant családok,másrészt a még élő őslakosok harminc éves esztelen ragaszkodása miatt. Czuczor G tök esélytelen sajnos.
leonardodicarpaccio
2024. június 07. 13:27
Budakörnyéki elitlakosként rendszeresen áthaladok Budaörsön. Óriási a fejlődés, elhihetitek, különösen a Fidesz-vezette Budakeszihez képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!