Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Az utcahossz hete

2024. június 15. 07:59

Az Európai Bíróság természetesen semmilyen alapon és szempontból nem része a Soros-birodalomnak.

2024. június 15. 07:59
ORBÁN Viktor
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban) hogy három nappal a választások után sokkal könnyebb volt »kitárgyalni« a NATO-főtitkárral, hogy kimaradjunk az ukrán misszióból, mert utcahosszal nyerték meg a választásokat, amelyek azt jelezték, hogy a lakosság is a béke mellett áll.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezzel szemben a tény az, hogy ezt nem kellett »kitárgyalni«, mert a részvétel nem kötelező. Minden kormány szabadon dönthet, hogy a NATO-országok határain kívül végrehajtott bármilyen akcióban részt vesz-e. Ezért aztán Stoltenberg NATO-főtitkár budapesti tárgyalásain Orbán adta be a derekát, mert meg kellett ígérnie, hogy semmilyen módon nem akadályozza a 31 másik tagállam összehangolt segítségét Ukrajnának. Utcahosszal vesztett.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt állította Rogán Antal, a miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter (a 444-nek adott, szerinte »kizsarolt« interjújában), hogy »ez a NATO-misszió azért veszélyes, mert az oroszok legitim célpontnak tekintenek minden olyan NATO-országot, amely ebben a misszióban részt vesz«.

Ezzel szemben a tény az, hogy még Putyin sem fenyegetőzött azzal, hogy megtámadják az Ukrajnát támogató NATO-országokat, legföljebb néhány elvadultan hőbörgő embere. Ez egyébként nem is lenne legitim, hiszen a nemzetközi jog szerint egy megtámadott országot fegyverekkel, pénzzel, kiképzéssel lehet támogatni, anélkül, hogy a segítők háborúba lépnének az agresszorral szemben. Persze lehet a támadót is támogatni. Csak nem túl szép.

Azt állította Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (az ATV-ben), hogy »a kormány megerősítésként értékeli a választási eredményt«.

Ezzel szemben a tény az, hogy ez nem megerősítés volt, hiszen 13 európai képviselői helyükből kettőt elvesztettek. Nem mintha a 11 mandátum nem volna jelentős felhatalmazás, de az biztos, hogy kevésbé erős, mint volt. Már amennyiben a két Orbán tud tizenegyig számolni.

Azt állította a miniszterelnök (a Kossuth rádióban, az Európai Bíróságnak Magyarországra súlyos pénzbüntetést kiszabó döntéséről), hogy »a Soros-birodalom hozta meg ezt az ítéletet«.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezzel szemben a tény az, hogy az Európai Bíróság természetesen semmilyen alapon és szempontból nem része a Soros-birodalomnak. Tagjait az uniós államok delegálják, a magyar bírót például az Orbán-kormány. A mostani ítéletet egy ciprusi bíró által vezetett tanács hozta meg, francia, olasz, horvát és román bíró részvételével. Egyikük sem hozható kapcsolatba Sorossal, viszont mindegyiküknek óriási hazai és nemzetközi jogi tapasztalata van. És talán még Soros-ösztöndíjat sem kaptak, mint Orbán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanced
2024. június 16. 09:00
Az állításaikra rácáfoló tények ritkán szokták zavarni a Orbán kormány tagjait.
Moslékzabáló
2024. június 16. 07:53
Ja. Bolgár talán még azt is képes lenne leírni, hogy Sorosnak egyáltalán nincsenek emberei az EU-ban... A hazámban lakó komcsi, libernyák csürhe meg el is hinné.
melybuvar
2024. június 16. 05:53
Micsoda vén húgyagyú szivar vagy Te szerencsétlen leépült ürülék.
mazsola-977
2024. június 16. 05:46
A mai háborúkat nem kardokkal és géppisztollyal vívják, hanem szatelitek és komputerek által irányított fegyverekkel, raketakkal Ezeknek a kulcsfontosságú objektumok nak megtámadása szerintem teljesen legitim, függetlenül attól, hogy azok a harcoló felek országhatárain belül vagy kívül működnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!