Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

A pártversenyben a magyar baloldal le lett radírozva

2024. június 10. 15:22

A liberális, progresszív, urbánus média és a ballib véleményformáló-garnitúra kinyírta a saját pártjait.

2024. június 10. 15:22
Hont András
Hont András
Facebook

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

„Nos.
A pártversenyben a magyar baloldal le lett radírozva – úgy, hogy szervezeti, infrastrukturális, személyi háttere a baloldalnak és azon belül is az óbaloldalnak van. Szolnokon és Nagykanizsán sokpártlogós, régi káderek nyertek a helyi Fidesz-váltás jegyében. Az egyetlen látható méretű baloldali szervezet Gyurcsány Ferencé, ennyit a gyurcsánytalanításról. Viszont, ha a baloldal újra akarja építeni magát, Gyurcsány Ferenc meg akar őrizni valamit a befolyásából, a baloldalon meglévő nimbuszából, akkor ez az utolsó utáni pillanat, hogy Gyurcsány távozzon. 

A liberális, progresszív, urbánus média és a ballib véleményformáló-garnitúra kinyírta a saját pártjait. Az öt évvel ezelőtt berobbanó erőként, a politika szilárd szereplőjeként ünnepelt Momentum és a nemrég még 2-3 mandátumra is esélyes Kutya Párt a közelébe sem jutott a küszöbnek. Helyükre egy Wass Albert-es, rózsafüzéres, Isten se tudja, honnan verbuvált társulat került, miközben az európai parlamentbe készülő ellenzékiek meg lettek tanítva arra, hogy az uniós forrásokhoz való hozzáférés akadályozása, a jogállamisági eljárások forszírozása politikai halálukat jelentik. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ráadásul az ellenzéktől kis híján elvették a fővárost is, ez az elmúlt hónapok őrülete nélkül nem lett volna esélyes. A Tisza majdnem alámosta Karácsonyt, kialakult egy olyan ellenzéki választói réteg, amelyik úgy szavaz Orbán ellen, hogy előbb a hivatalos ellenzék ellen szavaz. A főpolgármester 10 százalékkal magasabb részvétel, 100 ezerrel több szavazó mellet 17 ezer pluszszavazatot gyűjtött a múltkorihoz képest. Karácsonyt tulajdonképpen a Fidesz-szavazók mentették meg: a főpolgármesteri választáson 11 ezerrel több érvénytelen szavazat volt, mint a listáson, és a Mi Hazánk jelöltje majdnem 9 ezerrel szerzett több voksot, mint a pártja. Csak a rend kedvéért: Karácsony és Vitézy között 324 szavazat a különbség. 

A Fidesz vesztett két EP-helyet, és nyert (és vesztett is) önkormányzati pozíciókat, de utóbbiban pozitív a mérlege. A párt vágtató inflációs évek után, általános rosszkedvben 200 ezerrel több szavazatot kapott, mint öt éve, a táborból lényegi átjárás csak a Mi Hazánk irányába van.” 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­k­­­e­­­l­d­­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­i­­ ­p­u­n­c­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
egrygy
2024. június 11. 15:40
Most kapott igazi értelmet Grätzer József zseniális klasszikus betűrejtvénye, az Olga. Olga = esztelen szolga Tudjuk, kiről van szó, ugye? Gyurcsány esztelen szolgájáról. Most megérdemelt helyére kerülhet, a süllyesztőbe.
Patika
2024. június 11. 15:30
A pártversenyben a magyar baloldal le lett radírozva --- inkább csak fel lett darabolva és szét lett szórva. Ha egységesen nézhetném őket, akkor bőven lenyomták a Fideszt szinte minden tekintetben. (sajnos ezeknek még mindig nagyobb a kétsége, mint az egysége)
Hohokam
2024. június 11. 14:31
Az az értetlen bárgyú döbbenet, ami lesüt az arcokról..... pedig megvolt a mesterterv...a Feri is megmondta.... és ezt most mégis hogy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!