Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

A magyarok vérének hete

2024. június 01. 08:54

Manfred Weber soha nem mondott olyat, hogy legyen európai sorkötelezettség.

2024. június 01. 08:54
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

 

Nyitókép: DANIEL MIHAILESCU / AFP

„Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban), hogy »az Európai Néppárt német vezetője olyan összefüggésben beszél a sorkatonai szolgálatról, mintha azt valami egységes – ezt már én mondom: birodalmi, brüsszeli – európai uniós hadseregben kellene megtenni. Ami azt jelentené, hogy a saját fiataljaink sorsa fölötti rendelkezés kikerülne a nemzeti hatáskörből, és valaki más döntene a magyarok véréről.«

Ezzel szemben a tény az, hogy Európában senki más nem dönthet a »magyarok véréről«, Manfred Weber soha nem mondott olyat, hogy legyen európai sorkötelezettség,

ez ugyanis szigorúan nemzeti hatáskör, közös európai hadsereg pedig nincs is. Bár – tegyük hozzá a rend kedvéért – Orbán Viktor már többször kijelentette, hogy támogatná a létrehozását. Vajon mi lenne a magyarok vérével, ha megfogadnák a javaslatát?

(...) Azt állította a miniszterelnök (a Le Point című francia hetilapnak, a háború veszélyeit fölfestve), hogy »Európa demográfiai problémáinak fő oka is a háború. Ha nem lett volna két világháború, és nem vesztek volna el fiatal keresztény életek, ma nem volna demográfiai válság Európában.«

Ezzel szemben a tény az, hogy bár a háborúk valóban hatalmas emberveszteséggel jártak, de a népesség utána mindig gyorsan növekedett. A gyerekvállalási kedv azonban nemcsak Európában, hanem az egész világon csökken, és már Kínában, sőt Indiában is a fenntarthatósági szint alá csökkent a termékenységi ráta. Úgy látszik, a béke is életveszélyes.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mirage-2
2024. június 02. 23:18 Szerkesztve
Mint ahogy azt sem mondta SOHA senki hogy az oroszok megtámadnák a lengyeleket románokat meg még a tököm tuggya kiket még is erre épül egész Európa háborús pszihózisa
Obsitos Technikus
2024. június 02. 21:55
Az anyád picsájának az 50 éve Gyurikám.
Málaga21
2024. június 02. 17:50
"ez ugyanis szigorúan nemzeti hatáskör" És persze az eu sosem pofázna bele abba, ami szigorúan nemzeti hatáskör. De akkor hogy is állunk az egyetemekkel, meg az Erasmussal?
DeGar
2024. június 02. 17:09
Bolgár mindig a saját képzelgései szerint próbálja hajlítani a valóságot, azt hiszi hogy annyi, és olyan információval rendelkezik mindenki, amennyivel az ő műsoraiból lehet szert tenni.Tekintve, hogy csak olyan ismereteket képes befogadni, amelyek a saját nézeteivel azonosak, nem túl tájékozott. Pl.Ferenc pápa hol jó pápa szerinte, hol nagy a hallgatás róla. Az erkölcs is szelektív fogalom nála.Trump egy szörnyeteg, mert csalta a feleségét,(beismerés nélkül), és hallgatási pénzt fizetett, de Magyar Péternél még a mentők hülyére vétele sem okoz neki problémát. Bolgár újságírónak nevezi magát de a tény az, hogy a műsorának nevezett dolog egy rakás kaki, önmaga pedig egy gonosz, rosszindulatú, tájékozatlan, kegyetlenül buta fráter.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!