A Fidesz–KDNP fővárosi frakciója felszólítja a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal hívja vissza Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából

2024. június 26. 12:20

Óbuda baloldali alpolgármesterét a múlt héten vették őrizetbe, ám felügyelőbizottsági tagságáról ez idáig nem mondott le.

2024. június 26. 12:20

Nyitókép: obuda.hu

Czeglédy Gergő, a BKK felügyelőbizottsági tagja, aki korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke volt és jelenleg Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere, előzetes letartóztatásba került, de hol van ilyenkor Karácsony Gergely? – tette fel a kérdést a Fidesz–KDNP fővárosi frakciója a közösségi oldalán.

Mint ismert: a múlt héten őrizetbe vették Budapest III. kerületének alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, Czeglédy Gergőt.

A rendőrség vesztegetés, befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben.

Czeglédy kerületi alpolgármesteri posztja mellett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottsági tagjaként is tevékenykedik, azaz feladatai közé tartozik a fővárosi közlekedési közszolgáltató vállalat törvényességi ellenőrzése.

A 24.hu megkérdezte a Főpolgármesteri Hivatalt, visszahívják-e a BKK felügyelőbizottságából az előzetesben ülő szocialista politikust. A hivatal sajtóosztálya közölte:

Tájékoztatjuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés nyári hónapokban nem tart ülést.

Azaz nem tervezik a visszahívását.

Karácsony Gergely viszont csendben van – hívja fel a figyelmet a budapesti Fidesz szervezet.

Nos, ő ahelyett, hogy intézkedne, inkább tetoválásokkal pozőrködik és cinikus válaszokat küld a sajtó megkeresésére a botránnyal kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy visszahívják-e a közpénzek ellenőrzését végző felügyelőbizottságból Czeglédyt, azt a lekezelő választ adta, hogy a közgyűlés nem ülésezik októberig.

Éppen ezért 

a FIDESZ–KDNP fővárosi frakciója felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy az SzMSz-ben biztosított jogával élve azonnali hatállyal hívja vissza Czeglédyt a BKK felügyelőbizottságából! 

Amennyiben nincs bátorsága szembeszállni főnökével, Gyurcsány Ferenccel, akkor hívjon össze rendkívüli közgyűlést, ahol dönteni lehet  a korrupcióval vádolt politikus visszahívásáról.” – teszik hozzá, majd megjegyzik, hogy „ha Karácsony erre is képtelen, akkor a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója kezdeményezni fogja a rendkívüli közgyűlés összehívását!

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. június 26. 13:56 Szerkesztve
Karácsony Gergely megroggyant főpolgármester retteg a felelős döntéstől. Nem szokott ehhez! 40 tanácsadója tanácstalan, mitevők legyenek? Szarkupac az egész!-:))))
Patika
2024. június 26. 13:34
És a 7 vezérigazgatói poszttal mi lesz? Hókefélkét ne adjunk a 7 gyémántbányász kis törpéinknek?
khomeini
2024. június 26. 12:46
keresem a 9 kommentet a cikk alatt, de csak egyet látok... hol a többi?
states-2
2024. június 26. 12:31
Mit vagytok felháborodva, amíg sitten van, addig sem tud lopni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!