Akár a börtönből is felügyelheti a BKK-t a letartóztatott óbudai alpolgármester

2024. június 25. 21:40

Kiderült: őszig biztosan nem hívják vissza.

2024. június 25. 21:40
null

Nyitókép: obuda.hu

Ahogy a Mandineren is megírtuk, őrizetbe vették, majd letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét. A politikus a gyanú szerint százmillió forint kenőpénzt vett át, az ügyében eljáró nyomozási bíró pedig elrendelte a minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított alpolgármester egy hónapos letartóztatását.

Ezt is ajánljuk a témában

Czeglédy kerületi alpolgármesteri posztja mellett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottsági tagjaként is tevékenykedik; 

azaz feladatai közé tartozik a fővárosi közlekedési közszolgáltató vállalat törvényességi ellenőrzése.

A 24.hu megkérdezte a Főpolgármesteri Hivatalt, visszahívják-e a BKK felügyelőbizottságából az előzetesben ülő szocialista politikust. A hivatal sajtóosztálya közölte:

Tájékoztatjuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés nyári hónapokban nem tart ülést.”

Tehát – mivel nyár van – a közgyűlés egyelőre biztosan nem hívja vissza a posztról Czeglédyt, függetlenül attól, hogy az alpolgármester letartóztatását meghosszabbítják-e majd 30 nap elteltével” – fogalmaz a portál.

Mint ismert: Kiss László és Szabó Tímea kampányfőnökét is őrizetbe vették, 

összesen már tíz gyanúsítottja van az óbudai önkormányzatot érintő korrupciós ügynek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jandor
2024. június 26. 07:12
Hát, ha Trump börtönből irányíthatja Amerikát ...
wadcutter
2024. június 26. 06:35
elvtárs, segítsd a lebukottakat,, a sitten is jár neki a lóvé
verkez
2024. június 26. 06:18
Nem értem. A bíróság ilyenkor miért nem függeszti fel a "munkaviszonyát"? Persze, ártatlanság vélelme, meg minden...
Patika
2024. június 26. 05:41
Nem túl szerencsések ezek a Czeglédyk. Se a Csaba se a Gergő. A nevük is meg a tettük is rossz ómen. Remélem csak ennyi közük van egymáshoz. A BKK-t meg hagyjuk úgy ahpogy van egy kibaszott pénzkiemelő közintézmény 7 elfuserált vezérigazgatóval meg felettük ügyködő FEB-bel kb a legjobb ürügyet adhatja az unnijós pízek visszatartására. Persze nincs benne korrupció, maga az egész intézmény vezérkari státuszhalmozása eleve az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!