Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Vitézy: Soha ilyen keveset nem költött a főváros útfelújításra

2024. május 28. 08:26

Az LMP főpolgármester-jelöltje a visszalépésekről szóló pletykákra is reagált.

2024. május 28. 08:26

Nyitókép: Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

„A fővárosi önkormányzat soha ilyen keveset arányaiban nem költött útfelújításra, mint most, és hadd tegyem hozzá, hogy 2010 és ‘14 között a főváros reálértéken rosszabb anyagi helyzetben volt, mint ma” – jelentette ki Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje az ATV-ben hétfő este.

Ezt nem én mondom. Ha megnézi Karácsony Gergely költségvetési előterjesztését, ott vannak benne a számok, hogy az inflációtól megtisztítva rosszabb anyagi helyzetben volt a főváros akkoriban. Ez nyilvánvaló is volt akkoriban, én a BKK-t vezettem, akkor arányaiban nem költöttünk ilyen keveset útfelújításra” 

– fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

Vitézy szerint sok olyan ígérete volt Karácsonynak, „amit teljesíteni lehetett volna, az utak állapotától a Városháza Parkig, a rakpartig, az állatvédelemig bezárólag. Én nem azt kérem számon Karácsony Gergelyen, hogy miért nem épített új metrót, az nyilvánvaló, hogy ezt a kormány nélkül nem tudja megtenni, az uniós pénzek nélkül, de azt, hogy kis dolgokban se tudott előrelépni, azt igenis”.

A műsorvezető azokra a, Magyar Péter által is terjesztett pletykákra is rákérdezet, melyek szerint a Fidesz jelöltjét, Szentkirályi Alexandrát visszaléptetik Vitézy javára. Vitézy felhívta rá a figyelmet, hogy Szentkirályi Alexandra maga nevezte ezt a híresztelést hírlapi kacsának.

Ezt is ajánljuk a témában

Én nem egyeztetek senkivel a kormányzat és a Fidesz döntéshozó köreiből, nem is tartok velük kapcsolatot, fogalmam sincs, hogy mit és miért csinálnak” 

– tette hozzá.

Ezek után az LMP jelöltje arra a híresztelésre is reagált, mely szerint ő fog visszalépni. „Ezt a leghatározottabban cáfolni tudom, nem fogok visszalépni” – húzta alá Vitézy Dávid.


 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. május 28. 10:26
Papíron! Mert a valóságban még annyit se költöttek.
ertönszena
2024. május 28. 08:52
Olvasom tegnap, hogy a fővárosiak többsége elégedett Karácsony Gergely munkájával. A mivel elégedettek? Milyen pozitív változás történt Budapesten az utóbbi négy évben, ami a vigyorgó mamlasz nevéhez köthető?
Kotucso
2024. május 28. 08:44
Vitathatatlan,hogy az utak sohasem voltak ilyen rossz állapotban, pedig már tél sincsen.
wadcutter
2024. május 28. 08:41
de legalább Gelgely nemrég vett luxus lakását még felújítják a kisíbolt pénzből
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!